DOLAR 32,3740 0.15%
EURO 35,0540 -0.12%
ALTIN 2.323,110,17
BITCOIN 2266965-0,29%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sarkozy kendisine verilen 3 yıl hapis cezasını temyize götürecek

Sarkozy kendisine verilen 3 yıl hapis cezasını temyize götürecek

ABONE OL
18 Mayıs 2023 10:41
Sarkozy kendisine verilen 3 yıl hapis cezasını temyize götürecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin avukatları, müvekkillerine yolsuzlukla yargılandığı “telekulak davasında” verilen 3 yıl hapis cezasını temyize taşıyacak.

Kamu yayıncısı Franceinfo’nun haberine göre, avukatları, Sarkozy’nin 2 yılı tecilli 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı “telekulak davasına” ilişkin karara itiraz ederek Yargıtaya gönderilmesini talep edeceklerini duyurdu.

Sarkozy’nin bu dava kapsamında aldığı hapis cezası ve 3 yıl boyunca medeni haklarından mahrum bırakılması gibi cezalar, temyiz talebinin görüşüldüğü süre zarfında uygulanmayacak.

Süreç

Sarkozy hakkında kendisi ile ilgili başlatılan başka bir adli soruşturmaya ilişkin bilgi alabilmek için “nüfuz ticareti yaptığı ve duruşmaların gizliliği ilkesini ihlal ettiği” gerekçesiyle 2014’te dava açılmıştı. Nicolas Sarkozy, bu davada L’Oreal skandalı hakkındaki soruşturma dosyalarına girmesi için Yargıç Gilbert Azibert’e Monaco’da yüksek bir görev önermekle suçlanmıştı.

Savcılar, Sarkozy ve avukatını dinleme kararı çıkarmıştı.

Sarkozy’nin, avukatı Thierry Herzog ile yaptığı görüşmelerde L’Oreal soruşturması kapsamında polis ve savcılardan bilgi sızdırdığı belirlendi.

Paris Temyiz Mahkemesi, Sarkozy’nin yolsuzlukla yargılandığı “telekulak davası” kapsamında eski Fransa Cumhurbaşkanı için 2 yılı tecilli 3 yıl hapis cezası vermişti.

Mahkeme, Sarkozy’nin hapis cezasını evde elektronik kelepçeyle çekmesine ve 3 yıl boyunca seçilme hakkı da dahil tüm medeni haklarından mahrum bırakılmasına hükmetmişti.

Aynı davada yargılanan Sarkozy’nin avukatı Herzog ve yargıç Gilbert Azibert’e de Sarkozy’ninkiyle aynı ceza verilmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.