DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2041851-2,12%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aleksey Navalny öldü… Ani ölüm dünya gündeminde ilk sıraya oturdu

Aleksey Navalny öldü… Ani ölüm dünya gündeminde ilk sıraya oturdu

ABONE OL
17 Şubat 2024 21:51
Aleksey Navalny öldü… Ani ölüm dünya gündeminde ilk sıraya oturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rus muhalefet lideri Aleksey Navalny’nin tutuklu bulunduğu cezaevinde dün ölü bulunması dünya gündemine oturdu. Yakınları Navalny’nin düşerek öldüğü yönündeki resmi açıklamaları reddederek ölümünün cinayet olduğunu iddia ediyor.

Uluslararası liderler Vladimir Putin’i, en önemli siyasi rakibi olan muhalif liderin ölümü nedeniyle kınamaya devam ederken, Aleksey Navalnıy için Rusya’nın Berlin Büyükelçiliği önünde anma töreni yapıldı.

Rus muhalif lider Aleksey Navalny’nin cezaevinde ölümü siyasetçinin yasal temsilcileri ve ailesi tarafından doğrulandı.

Navalny’nin resmi sözcüsü Kira, Rusya’nın Navalny’nin düşerek öldüğü yönündeki resmi açıklamasına itiraz ederek, 47 yaşındaki Navalny’nin 16 Şubat günü saat 14.17’de hapishanede tutulduğu sırada öldüğünü söyledi.

Navalny’nin sözcüsü, muhalefet liderinin cesedinin Navalny’nin öldüğü hapishanenin yakınındaki Salekhard kasabasındaki morgda olmadığını söyledi.

Bu arada, Rus yetkililer ölen muhalefet liderinin naaşının soruşturma bitene kadar yakınlarına teslim edilmeyeceğini söyledi.

Hapisteki Kremlin eleştirmeninin ölümü, uluslararası liderlerin, üst düzey Batılı yetkililerin ve Rus muhalefet figürlerinin hızla kınamasına yol açtı.

Onlar da suçu kesin bir şekilde Rusya’ya yükledi ve ölümü “Putin’in vahşetinin bir başka işareti” olarak nitelendirdi.

Cezaevinde öldüğü duyurulan Rus muhalif Aleksey Navalnıy, Rusya’nın Berlin Büyükelçiliği önünde anıldı.

Başkent Berlin’deki Unter den Linden Caddesi’nde bulunan Rus Büyükelçiliği önünde yüzlerce kişi, Navalnıy’ı anmak için toplandı.

Çok sayıda kişinin Navalnıy’ın fotoğraflarını taşıdığı anma etkinliğinde, Büyükelçilik önündeki alana çiçek bırakıldı, mum yakıldı.

Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Rus muhalif Aleksey Navalnıy’ın hapishanede hayatını kaybetmesinden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i sorumlu tuttu.

Biden, Moskova’ya bugüne kadar çok sayıda yaptırım getirdiklerine ve Navalnıy’ın ölümü bağlamında yeni yaptırımlar olabileceğine de dikkati çekti.

Kremlin’e muhalif Aleksey Navalnıy, Rus mahkemesi tarafından, Ağustos 2023’te aşırılık yanlısı topluluk oluşturmaktan19 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.