DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pakistan’da buzulların erimesi sebebiyle sel uyarısı verildi

Pakistan’da buzulların erimesi sebebiyle sel uyarısı verildi

ABONE OL
21 Nisan 2024 13:52
Pakistan’da buzulların erimesi sebebiyle sel uyarısı verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pakistan’da buzulların erimesi sebebiyle sel alarmı verilen Hayber Pahtunhva eyaletinde, güvenlik önlemleri alınmadığı takdirde ağır can kaybı yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

Ulusal basındaki haberlere göre, Hayber Pahtunhva eyaleti yetkilileri, buzulların erimesi nedeniyle çok sayıda bölgede sel uyarısı yaptı.

Afet Yönetimi Kurumundan Muhammed Kayser Han, olası sel durumuna karşı güvenlik önlemleri zamanında alınmadığı takdirde ağır can ve mal kaybı yaşanabileceğini belirtti.

Han, herhangi bir tehlikeden önce halkın güvenli bölgelere taşınması gerektiğini kaydetti.

Son 5 günde şiddetli yağışların yol açtığı afet ve kazalarda Hayber Pahtunhva genelinde 33’ü çocuk 59 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin 875 ev ve 26 okul yıkılmış veya hasar görmüştü.

Pakistan’ın kuzeybatı ve güneybatı bölgelerinde etkisini gösteren şiddetli yağış ve seller sonucu toplamda 98 kişi yaşamını yitirmişti.

Pakistan’da 2022’deki sel felaketinde 1739 kişi yaşamını yitirmişti. Hükümet, selin ülkeye maliyetinin 30 milyar doların üzerinde olduğunu açıklamıştı.

Kutup bölgesinin dışında en çok buzulun bulunduğu Pakistan’da, dağlık bölgelerdeki 7 binden fazla buzulun neredeyse tamamı Hayber Pahtunhva eyaleti ve Gilgit-Baltistan bölgesinde yer alıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.