DOLAR 32,3771 -0.21%
EURO 34,8165 0.15%
ALTIN 2.439,060,04
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiltere, Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait ilave jetleri Orta Doğu’ya konuşlandırdı

İngiltere, Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait ilave jetleri Orta Doğu’ya konuşlandırdı

ABONE OL
14 Nisan 2024 07:36
İngiltere, Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait ilave jetleri Orta Doğu’ya konuşlandırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, Kraliyet Hava Kuvvetlerine (RAF) ait ilave jetler ile yakıt ikmal tankerlerini Orta Doğu’ya konuşlandırdıklarını duyurdu.

Bakan Shapps, X hesabından yaptığı açıklamada, RAF’a ait ilave jetler ve havada yakıt ikmali yapan tankerlerin, İngiltere’nin Irak ve Suriye’deki mevcut DEAŞ karşıtı Shader Operasyonu’nu desteklemek üzere Orta Doğu’ya konuşlandırıldığını bildirdi.

Shapps, “İran’ın İsrail’e karşı başlattığı anlamsız hava saldırısını şiddetle kınıyorum. Bu saldırı bölgesel güvenliği daha da zayıflatmaktan başka işe yaramayacak.” değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere’nin, gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için İsrail ve bölgedeki ortaklarıyla çalışmaya devam ettiğini kaydeden Shapps, barış ve istikrarın herkesin çıkarına olduğunu vurguladı.

Bakan Shapps, İran’ın her türlü istikrarsızlaştırıcı davranışa derhal son vermesi çağrısında bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

“Bölgedeki tırmanışa karşılık olarak ve müttefiklerimizle ortaklaşa olarak, İngiltere Başbakanı (Rishi Sunak) ve ben, RAF’a ait ilave unsurların konuşlandırılması için yetki verdik. RAF jetleri ve havada yakıt ikmali yapan tankerler, İngiltere’nin Irak ve Suriye’deki mevcut DEAŞ karşıtı operasyonu olan Shader Operasyonu’muzu destekleyecek. Ayrıca, bu jetler gerektiğinde mevcut görevlerimizin menzili içerisinde havadan gelebilecek saldırıları da önleyecek.”

İngiliz Sky News televizyonu da kaynaklarına dayandırdığı haberinde, RAF jetlerinin İsrail’in savunmasında görev aldığını bildirdi.

TRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.