DOLAR 32,5654 0.21%
EURO 34,9248 -0.17%
ALTIN 2.444,150,34
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güvenç Yüksel: İş sağlığı ve güvenliği devlet politikası olmalı

Güvenç Yüksel: İş sağlığı ve güvenliği devlet politikası olmalı

ABONE OL
6 Mayıs 2022 13:42
Güvenç Yüksel: İş sağlığı ve güvenliği devlet politikası olmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği Başkanı Güvenç Yüksel, BRT’de katıldığı EkoFinans programında ülkedeki iş sağlığı ve güvenliği konularında değerlendirmelerde bulundu.

Yüksel, iş sağlığı ve güveliğinin bir yaşam tarzı ve bir kültür olduğuna işaret ederek, hedeflerinin bunun yayılması, içselleştirilmesi ve sürdürdülebilir sürekliliğinin sağlanması olduğunu söyledi.

Mevcut yasa ve tüzükler üst düzeyde uygulanması halinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanabileceğini ifade eden Güvenç Yüksel, bunun hayat bulabilmesi içinse iş sağlığı ve güvenliğinin devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Güvenç Yüksel, “önemli olan bunun sürekliliğini, devlet politikası ortaya koymak ve bunu sürekli sürdürülebilir bir hale getirmektir” dedi.

İş sağlığı ve güvenliği “sadece inşaatlarda uygulanmalı” gibi bir algı oluştuğuna işaret eden Yüksel, yasaların kamu ve özel kurum ve kuruluşları da kapsadığını vurguladı ve devlet otoritesinin de kendi bünyesinde bunu uygulamamasını eleştirdi.

Yüksel, iş sağlığı ve güğvenliğinin yaygınlaştırılması için yaptırımların, teşviklerin ve yönlendirmelerin olması gerektiğini belirterek, maliyetlere dikkat çekti.

Güvenç Yüksel, “arzumuz tüm işyerlerinde güvenli, sağlıklı koşullarda insan hayatının en önemli olduğu noktalarda yaşam haklarını ve konforlu yaşamlarını sağlamaktır” dedi.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitimlerin de önemli olduğunu belirten Yüksel, özellikle yurt dışından gelen çalışanların sertifikalandırılması gerektiğini söyledi.

Yüksel, tüm çalışanların işe başlarken de devam ederken de sürekli olarak bilgilendirilmesi gerektiğini kaydetti. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.