DOLAR 32,3264 0.22%
EURO 35,1043 -0.13%
ALTIN 2.282,110,22
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Taçoy, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla BRT’ye değerlendirmede bulundu

Taçoy, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla BRT’ye değerlendirmede bulundu

ABONE OL
6 Mayıs 2022 13:36
Taçoy, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla BRT’ye değerlendirmede bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla BRT’ye değerlendirmelerde bulundu.

Taçoy, İş Sağlığı ve Güvenliği’nin ülkedeki en önemli konulardan biri olduğuna dikkat çekerek, özellikle inşaat alanında çok fazla şikayetler bulunduğunu söyledi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olarak ülkede yaklaşık 120 kişinin görev yaptığı belirten Taçoy, bunların daha fazla müteahhitlik sektörü içerisinde yer aldığını kaydetti.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda her an her şey olabileceğini; kimsenin “bana birşey olmaz” dememesini isteyen Taçoy, iş güvenliği kurallarına uymanının mutlak olduğunu vurguladı.

Bakan Taçoy İş Sağlığı ve Güvenliğinde eğitimin önemine de dikkat çekti.

Taçoy, “Bakanlığın kontrolünde gelişigüzel tayin edilmiş İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarının inşaatlara veya işyerlerine gidip denetim yapabileceği noktayı gündeme getirmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bakan Taçoy, eğitimin yanısıra mevzuatın daha farklı bir şekilde yapılandırılması için bir kapı aralamak istediğine de işaret etti.

İş yerlerinin kuralara uyup uymadığı yönündeki soruya karşılık Taçoy, bunun bir kültür meselesi olduğunu belirterek, bütün işlerde kuralların uygulanması ve iş yerinin iş sağlığı ve güvenliği hususunda uyum sağlayacak işler yapabilmesi konusunda geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Taçoy bunun eğitim ile olabileceğini kaydetti.
Bir başka soru üzerine Bakan Taçoy, kuralara uymayanlara karşı cezai yaptırım uygulandığını, Bakanlık bünyesinde

İş Sağlığı ve Güvenliğini denetleyen müfettişler olduğunu ve gerekli denetimleri yaptığını söyledi.

Bakan Taçoy, 2021 yılının Eylül ayından 2022 Ocak ayına kadar yaşanan iş kazalarında 3 kişinin hayatını kaybettiğini 123 kişinin yaralandığını da açıkladı.

Taçoy, insan hayatının korunması için gerekli unsurları yaratacaklarını, bunun için çalışmalarını devam ettirdiklerini vurguladı.

Taçoy, “ İş güvenliği kurallarına uymak sadece çalışanların sağlığını korumakla kalmaz, iş güvenliği kurallarına uymak iş verimini de artırır” dedi. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.