DOLAR 32,5568 0.21%
EURO 34,9633 -0.04%
ALTIN 2.457,710,90
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Greenpeace’den EastMed protestosu

Greenpeace’den EastMed protestosu

ABONE OL
5 Mart 2023 23:18
Greenpeace’den EastMed protestosu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Greenpeace çevre örgütü, Doğu Akdeniz’den çıkarılacak doğal gazın boru hatlarıyla Avrupa Birliği’ne taşınmasını öngören EastMed projesini, Avrupa Komisyonu önünde düzenlediği bir eylemle protesto etti.

Ayrıca yine örgüt tarafından yayımlanan bir raporda, projenin bölgeye vereceği çevresel ve siyasi zararlara değinildi.

Greenpace örgütünün 20 üyesinin Çarşamba günü Avrupa Komisyonu’nun Brüksel’deki ofisi önünde toplanarak, Doğu Akdeniz doğal gazının, deniz altından döşenecek borularla Avrupa Birliği’ne taşınmasını öngören EastMed projesini protesto etmesi Rum gazetelerinin sayfalarında yer buldu.

Rum gazeteleri, örgütün, Avrupa Komisyonu binası önündeki protestoda, Avrupa Birliği’nin çevreyi ve bölge barışını önceliği haline getirerek EastMed projesini “ortak ilgi projeleri” listesinden çıkarmaya çağırdıklarını aktardı.

“EastMed projesinin aşırı askeri ve kuşku duyulan bir bölgede gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü” belirtilen örgütün açıklamasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kelimesi de kullanıldı.

Habere göre açıklamada “söz konusu boru hattının, Kıbrıs Cumhuriyet ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında, adanın ve kaynaklarının kontrolü konusunda çözümü olmayacak bir çatışmaya sebep olabileceği” ifadesine yer verildi.

Gazetenin haberinde ayrıca, Greenpeace örgütünün daha önce bu konuda hazırladığı raporlara da geniş yer verilirken, Helen örgütlerinden Greenpeace’e yönelik yapılan açıklamalar da aktarıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.