DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048974-2,26%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çavuşoğlu ile Lavrov biraraya geldi

Çavuşoğlu ile Lavrov biraraya geldi

ABONE OL
8 Haziran 2022 19:56
Çavuşoğlu ile Lavrov biraraya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Ankara’da bir araya geldi.

Görüşme sonrası Karadeniz’de tahıl koridoru planı ile ilgili konuşan Çavuşoğlu, “Birleşmiş Milletler, Rusya, Ukrayna ve Türkiye arasında oluşturulabilecek bir mekanizmadan bahsediyoruz. Türkiye olarak bu planı uygulanabilir görüyoruz” diye konuştu.

Lavrov ise, “Ukrayna’nın tahıl ürünlerinin piyasadaki payı sadece yüzde 1, Gıda krizi oluşturacak bir durum yok” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çalışma ziyareti kapsamında Türkiye’de bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, “Savaşın müzakereler yoluyla sona erdirilmesi lazım. Müzakerelere dönmek için zemin oluştuğunu görüyoruz” dedi.

Karadeniz’de tahıl koridoru planı ile ilgili konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, “BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye arasında oluşturulabilecek bir mekanizmadan bahsediyoruz. Türkiye olarak bu planı uygulanabilir görüyoruz” diye konuştu.

Çavuşoğlu, “”Dünyanın hem Ukrayna hem de Rusya’dan ihraç edeceği ürünler varsa bunun önünü hep birlikte açmamız gerektiğine inanıyoruz” derken, “Gemilerin güvenli seyri için tedbirler görüşülmeli” ifadelerini kullandı.

“Ukrayna ve Rusya’nın tahılda payı, toplamın 3’te 1’i” diyen Çavuşoğlu, “Mekanizma ile ihracat engelleri ve endişe kalkar” açıklamasını yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise “”Ukrayna’nın tahıl ürünlerinin piyasadaki payı sadece yüzde 1. Gıda krizi oluşturacak bir durum yok. Ukraynalılar tahılı ve insanları rehin tutuyor” ifadelerini kullandı.

Gemilerin güvenliğini sağlamaya hazır olduklarını söyleyen Rus Dışişleri Bakanı, “Bunu Türk mevkidaşlarımızla el ele yapmaya hazırız. Ukrayna ürünleri için üzerimize düşeni yaparız. Zelenski mayınsızlaştırmaya karşı, problem bizde değil” dedi.

Ziyaret çerçevesinde ikili ilişkiler ve bölgesel konuların yanı sıra tahıl tankerlerinin Karadeniz’de güvenli yolculuğu, Karadeniz ve limanlara güvenli giriş-çıkışı ile Rusya ve Ukrayna’nın bu konuda yaşadığı endişeler ele alındı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.