DOLAR 32,3771 -0.21%
EURO 34,8165 0.15%
ALTIN 2.439,060,04
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Biden, “İsrail’e desteğimiz tam” mesajı verdi

Biden, “İsrail’e desteğimiz tam” mesajı verdi

ABONE OL
14 Nisan 2024 17:48
Biden, “İsrail’e desteğimiz tam” mesajı verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarını en güçlü şekilde kınadığını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya “ülkeye desteklerinin tam olduğu” mesajını ilettiğini ve İran’a ortak diplomatik tepki verilmesi için G-7 liderlerini toplayacağını bildirdi.

Biden yaptığı açıklamada “İran’dan gelen insansız hava araçları ve füzelerin neredeyse tamamını düşürmesinde İsrail’e yardımcı olduk” ifadelerini kullandı.

İran’ın İsrail’e İHA saldırısının ardından ABD Başkanı Joe Biden, ulusal güvenlik ekibi ile bir araya geldi.
Joe Biden, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarına ilişkin güncel bilgiler için ulusal güvenlik ekibimle az önce görüştüm. İran ve onun vekillerinden gelen tehditlere karşı İsrail’in güvenliğine olan bağlılığımız tamdır” dedi.

Daha sonra yazılı açıklama yapan Biden, “İran ile onun Yemen, Suriye ve Irak’taki bağlantılı örgütleri, bugün İsrail’deki askeri tesislere yönelik benzeri görülmemiş bir hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıları en güçlü şekilde kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

Talimatıyla, İsrail’in savunmasına yardımcı olabilmek için geçen hafta bazı ilave Amerikan askeri unsurlarının bölgeye kaydırıldığına işaret eden Biden, “İran’dan gelen insansız hava araçları ve füzelerin neredeyse tamamını düşürmesinde İsrail’e yardımcı olduk.” bilgisini verdi.

Netanyahu ile telefon görüşmesine atıf yapan Biden, “ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan sarsılmaz taahhüdünü yeniden vurguladığını” belirtti.

Biden, İsrail’in bölgedeki düşmanlarına karşı kendini nasıl savunabileceğini bu gece gösterdiğini kaydetti.

Biden, İran’a verilecek ortak diplomatik tepkiyi görüşmek amacıyla G-7 liderlerini toplayacağını da ifade etti.

İsrail ve bölgedeki diğer müttefik ülkelerle görüşmelerine devam edeceklerini ve sürecin gidişatını değerlendireceklerini belirten Biden, her ne kadar Amerikan askerlerine yönelik herhangi saldırı olmasa da uyanık ve dikkatli davranacakları, vatandaşlarını korumak için ne gerekiyorsa yapacakları mesajını verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.