DOLAR 32,3253 0.22%
EURO 35,0915 -0.12%
ALTIN 2.300,651,03
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya, Kıbrıs’ta müzakerelerin ivme kazanmasına yardımcı olmak istiyor

Almanya, Kıbrıs’ta müzakerelerin ivme kazanmasına yardımcı olmak istiyor

ABONE OL
26 Mayıs 2023 07:03
Almanya, Kıbrıs’ta müzakerelerin ivme kazanmasına yardımcı olmak istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya, Kıbrıs’ta müzakerelerin ivme kazanmasına yardımcı olmak istiyor…

 

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kıbrıs konusunda tıkanan müzakere sürecine yeniden bir ivme kazandırılmasını ve bu konuda yardımcı olmak istediklerini söyledi.

 

Scholz, “Almanya, Kıbrıs’ın iki bölgeli federal bir devlet olacağı ve her iki toplumun da bu devletin yönetiminde temsil edildiği bir çözümü desteklemeye devam etmektedir. Bunun temeli de Birleşmiş Milletlerin aldığı kararlardır.” dedi.

 

Scholz, tıkanan müzakere sürecinin ivme kazanmasını istediğini vurgulayarak, “Ancak bunun için tüm tarafların siyasi cesaret göstermesi gerekmektedir. Bunun var olduğunu ve bir şeyler yapmaya hazır olunduğunu biliyorum. Bunu kapsamlı görüştük. Bu yüzden yardımcı olmak istiyoruz. Almanya, herkesin birbirine yeniden daha fazla güvenmesi için katkı sağlamaya ve istenildiği takdirde müzakere sürecini desteklemeye hazır.” ifadelerini kullandı.

 

Akdeniz’in doğusundaki durumun da ele alındığını aktaran Scholz, “Bölge büyük bir ekonomik potansiyele sahiptir ve örneğin enerji konularında bölgesel işbirlikleri için iyi fırsatlar bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

 

Başbakan Scholz, bundan dolayı iyi komşuluk ilişkilerinin bölgedeki tüm ülkelerin çıkarına olduğunu belirterek, “Akdeniz’in doğusundaki meselelerin diyalog yoluyla ve elbette uluslararası hukuk temelinde çözüleceğine inanıyorum. Bu aynı zamanda Kıbrıs ile Türkiye ve tüm Avrupa arasındaki ilişkiler için de geçerlidir.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olunması gerektiğine işaret eden Scholz, “Örneğin Kıbrıs’ın karşılaştığı zorlukların ancak Türkiye ile iyi bir işbirliği içinde çözülebileceği oldukça açıktır. Bu, bölgede çözüme kavuşturulan pek çok sorun için geçerlidir. Elbette orada iyi komşuluk ilişkilerini sağlamak için hepimiz büyük çaba sarf edeceğiz. Almanya olarak biz de katkıda bulunacağız. Açıkça söylemem gerekirse bu da arzu edilen bir şey.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.