DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tulga: İlk kez işlenmiş bir ürünü AB’ye gümrüksüz ihraç etmiş olduk

Tulga: İlk kez işlenmiş bir ürünü AB’ye gümrüksüz ihraç etmiş olduk

ABONE OL
28 Haziran 2022 18:24
Tulga: İlk kez işlenmiş bir ürünü AB’ye gümrüksüz ihraç etmiş olduk
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kıbrıs’a zeytinyağı ihracatı konusunda bir açıklama da Esnaf Zanaatkarlar ve Üreticiler Pazarlama Kooperatifi Başkanı Hürrem Tulga’dan geldi.

Tulga, Avrupa Adalet Divanı kararlarından sonra ilk kez işlenmiş bir ürün Avrupa Birliği’ne gümrüksüz ihraç edildiğinibelirterek,

Esnaf  Zanaatkarlar ve Üreticiler Pazarlama Kooperatifi Başkanı HürremTulga yaptığı açıklamada  ilk kez gümrükten muaf  “Taşdeğirmen” markasıyla Güney Kıbrıs’a zeytinyağı ihracatı yaptıklarını belirtti ve “Avrupa Adalet Divanı kararlarından sonra ilk kez işlenmiş bir ürün Avrupa Birliği’ne gümrüksüz ihraç etmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Yeşil Hatta yapılan son düzenlemelerden önce ham meyve ve sebze dışında  balın Güney Kıbrıs’a geçirilen tek işlenmiş gıda ürünü olduğuna işaret eden Tulga, “Yeşil Hatta yapılan son düzenlemelerle AB ülkelerine gönderilecek ürünler için gümrük muafiyeti kazanılmış oldu” dedi.

Tulga, “Bu gelişme bize gösterdi ki dünyada herhangi bir toplumdan farkımız yok. Yapmak istersek olur. Söz konusu ürünler aranan özellikli ürünlerdir, henüz hazır piyasalara dahi ulaşmadık, Avrupa Birliği ülkelerindeki firmaların yanında Güney’den şirketlerden de talepler geliyor” şeklinde konuştu.

Türkiye üzerinden ihracat yapılması ile ilgili de Tulga, “Türkiye üzerinden de ihracat yapmanın yollarını denedik, ama böyle yapınca araya bir aracı daha girmiş oluyor. Onun için direkt olarak pazarlamak zorundayız” şeklinde konuştu.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.