DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21655950,56%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’ni kabul etti: Verilen mücadele genç nesillere anlatılmalıdır
  • Kibris Dijital Haber
  • GÜNDEM
  • Töre, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’ni kabul etti: Verilen mücadele genç nesillere anlatılmalıdır

Töre, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’ni kabul etti: Verilen mücadele genç nesillere anlatılmalıdır

ABONE OL
6 Mayıs 2024 16:23
Töre, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’ni kabul etti: Verilen mücadele genç nesillere anlatılmalıdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Celal Bayar ve dernek yöneticilerini kabul etti.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Meclis Şeref Salonu’nda yer alan kabulde konuşan Töre, “mücahit ve mukavemet ruhunun azaldıkça beşinci kol faaliyetlerinin arttığını” söyledi.

Töre, “devlet, Türkiye ve TMT karşıtlığının bir propaganda aracı olarak beşinci kol tarafından devam ettirildiğini” ifade etti.

Töre, “Volkan, Karaçete ve 9 Eylül teşkilatlarının başlattığı mücadelenin Türk Mukavemet Teşkilatı ile devam ettiğini ve 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatı’na kadar gelindiğini” belirtti.

GKK’nın TMT’nin devamı olduğunu belirten Töre, “Mutlu Barış Harekatı’ndan sonra görevin GKK’ya devredildiğini, bugün GKK ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı güvencesinde huzurla yaşadıklarını” söyledi.

KKTC’nin ebediyete kadar yaşayacağını ve kendilerinin de sahip çıkacağını” vurgulayan Töre, “genç nesillere verilen mücadelenin anlatılmasında TMT Derneği üyelerine de görevler düştüğünü ve bu ruhun devam etmesi gerektiğini” söyledi.

Türk Mukavemet Teşkilatı’nın bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Töre, “Hep birlikte yola devam edeceğiz” dedi.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Celal Bayar da Töre’ye verdiği destekten dolayı teşekkür ederek yeni oluşan yönetim kurulunu tanıttı.

Konuşmaların ardından karşılık hediye teatisinde bulunuldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP