DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20786331,24%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tolun: Kurban Bayramı’nda turizm hareketliliği istenilen düzeyde değil

Tolun: Kurban Bayramı’nda turizm hareketliliği istenilen düzeyde değil

ABONE OL
10 Temmuz 2022 19:16
Tolun: Kurban Bayramı’nda turizm hareketliliği istenilen düzeyde değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önce, Covid-19 Pandemisi ardından da, Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybı… Ülkemizde, bayram dönemlerinde her zaman alışık olduğumu turizm hareketliliğini sekteye uğrattı.

“Türkiye’den ülkemize ve Kuzey Kıbrıs’tan yurtdışına oluşan turizm hareketliliği ciddi bir düşüş gösterdi. Kurban Bayramı’nda ülke turizmindeki durumu, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun BRT‘ye değerlendirdi…

Turist sayısına genel değerlendirme yapan Tolun; “Bu dönemde ülke yabancı turistle dolardı. Ancak bu sayıda büyük düşüş var. Türkiye’den gelen turist casinoların çabasıyla geliyor. 30 küçük otel hala kapalı ve bu otellerin kapalı olması turizmin istenilen düzeye gelemediğinin göstergesidir” dedi.

Orhan Tolun, “2019’un yüzde 50’sini ancak yakaladık. Bunda en büyük neden bilet fiyatlarındaki pahalılık oldu. Pandemi de etken ama bilet fiyatlarındaki artış insanımızın gelir seviyesini düşürdü. Bu da insanımızın yurtdışına gitmesine engel” değerlendirmesinde bulundu.

Tolun, bayram ve yaz döneminde genelde Türkiye Kültür Turları’nın tercih edildiğini söyledi.

KKTC halkının bu dönem ülke içindeki tesisleri ve tatil evlerini tercih ettiğini söyleyen Orhan Tolun, yaz ve bayram döneminde, yurtiçi turizminde de ciddi bir düşüş bulunduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Tolun, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ülke turizmine etkilerine de değindi.
Tolun, “Rusya –Ukrayna Savaşı nedeniyle durumun lehimize dönebileceği, turizmde hareketlilik olabileceğini düşündük. Ama olmadı çünkü Rus Türk menşeli uçakların Rusya’dan Türkiye’ye turist taşıması nedeniyle KKTC’ye seferler arttırılmadı” diye konuştu.

Orhan Tolun, “Geçmiş bayramlarda 80- 100 civarında uçak gelip dönerdi şimdi ek sefer konmadı, 35-40 arasında sefer var. 2019’un yarısında kaldı uçak rakamları.. Bayramda bilet fiyatları arttı. Eskiden fiyatlar çok yüksek olduğu için uçaklar yarı dolu geliyordu, şimdi dolu geliyor. Ancak acenteler uçaklarda yer aradığında yer bulabiliyor ancak fiyatlar çok çok yüksek” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı, savaş nedeniyle Rus turistlerin Güney Kıbrıs’a de gitmemesi nedeniyle günübirlik turist akışında da düşüş olduğunu belirtti.

Orhan Tolun, Kıbrıslı Rumların alışveriş, restaurantlar ve sahillerde yarattığı hareketliliği konaklamalara yaratıp yaratmadığına ilişkin soruyu da yanıtladı.

Tolun, “Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vatandaşları fiyat farkı nedeniyle alışveriş için KKTC’ye geçiyor restaurant eczane ve sahilelrde hareketlilik yaratıyor ancak bu konaklamaya çok fazla yansımıyor” dedi.

Elektrik kesintileri ve havaalanında yaşanan sıkıntıların da turizmi olumsuz etkilediği görüşünü dile getiren Orhan Tolun, tüm olumsuluklara rağmen ülkeye turist ve gelir getirmek için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.