DOLAR 32,4452 -0.2%
EURO 34,8353 -0.09%
ALTIN 2.417,02-0,22
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sönmezliler Ocağı: Kıbrıs Türkü Bülent Ecevit’i asla unutmayacaktır

Sönmezliler Ocağı: Kıbrıs Türkü Bülent Ecevit’i asla unutmayacaktır

ABONE OL
4 Kasım 2021 17:08
Sönmezliler Ocağı: Kıbrıs Türkü Bülent Ecevit’i asla unutmayacaktır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sönmezliler Ocağı, Kıbrıs Barış Harekatı’nın gerçekleşmesinde önemli katkısı olan dönemin Başbakanı merhum Bülent Ecevitin 15’nci ölüm yıldönümünde taziye mesajı yayımladı.

Sönmezliler Ocağı As Başkanı Adnan Işıman tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kıbrıs’ta Rum ve Yunan mezaliminin başladığı günlerden itibaren adada hüküm sürmekte olan ve her geçen gün büyüyerek Kıbrıs Türkü için adayı yaşanılamaz hale sokan Rum ve Yunan işkencelerinin, ancak adaya garantör devlet konumundaki anavatan Türkiye’nin müdahalesiyle sona ulaşacağı inancını taşıyan Kıbrıs Türkü, nihayet 20 Temmuz 1974 sabahı bu inancının ve güveninin boşuna olmadığını yaşayarak gördü.

15 Temmuz sabahı adanın tamamen Yunanistan’a ilhak edilmesini amaçlayan EOKA ve Cuntanın başlattığı darbe karşısında anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti kayıtsız duramazdı. Başbakan Bülent Ecevit hükümeti adaya çıkarma yapmaktan başka çare olmadığının bilinciyle 20 Temmuz 1974 sabahı Türk ordusu Barış Harekatı’nı başlattı.

İşte Kıbrıs Türkünün yok olmanın eşiğinden kurtaran harekatın kararını alan hükümetin Başbakanı büyük devlet adamı Bülent Ecevit’i 15 yıl önce, 5 Kasım 2006 tarihinde kaybettik.

Türk siyasetinin Karaoğlan’ı değerli insan Bülent Ecevit ve bugün hayatta olmayan, Kıbrıs’a çıkarma kararına katkı koyan diğer devlet büyüklerine Tanrıdan rahmet diler Sönmezler camiası olarak taziyelerimizi sunarız.”

BRT/TAK

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.