DOLAR 32,4444 -0.14%
EURO 34,7704 -0.63%
ALTIN 2.439,640,16
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şahin : Beldiyelerde yapısal reforma ihtiyaç var, yerel seçimler fırsattır

Şahin : Beldiyelerde yapısal reforma ihtiyaç var, yerel seçimler fırsattır

ABONE OL
24 Haziran 2022 16:52
Şahin : Beldiyelerde yapısal reforma ihtiyaç var, yerel seçimler fırsattır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, BRT’de bu sabah “ Haber Kritik” programına katılarak KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti Belediyeleri arasında yapılması hedeflenen işbirliği ve ortak projelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şahin, Pandemi ile birlikte yeni bir dünya kurulduğunu ve bu yeni düyada ekonomik kalkınmayla birlikte insan ve çevreyi birlikte kalkındıracak ekolojinin önemine işart ederek KKTC’de bu potansiyelin çok yüksek olduğunu söyledi.

Fatma Şahin, ülkesinde toprağı suyu ve havayı koruyarak sanayinin nasıl yeşile döndürülebileceği konusunda yaptıkları bilimsel çalışmaları anlattı.

Şahin, dünyanın çok hızlı değiştiğine işaret ederek, “kim bu değişimi ve dönüşümü görüp de kendi şehrini ve adasını buna hızlı bir şekilde adapte ederse bunun büyük bir cazibeye dönüşebilecek” dedi.
Bir ada ülkesi olan KKTC’nde güneşin potansiyelinin çok yüksek olduğunu anlatan Şahin, yükek tekonolijiyle yenilenebilir enerji depolanabileceğini söyledi.
KKTC’nin ayrıca bereketli organik kırmızı tarım toprağı bulunduğuna işaret eden Şahin, akıllı tarımı önerisinde bulundu.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, KKTC’nin bilgi ekonomisi, yeşil ekonomi ve kültür ekonomisi gibi büyük bir ekonomi potansiyeline sahip olduğunu, bunu geliştirilmesi için işbirliğinde çalışmalar yapılabileceğinin de altını çizdi.

Hukuki düzende de çok ciddi yapısal reforma ihtiyaç olduğunu da ifade ceden Şahin, KKTC’de 6 ay sonra yapılacak yerel seçimlerin bunun için fırsat olacağını vurguladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.