DOLAR 32,5151 0.04%
EURO 34,9080 -0.2%
ALTIN 2.455,030,79
BITCOIN %
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Oktay:Tüm imkanları seferber ederek yangını söndürmeye çalışıyoruz

Oktay:Tüm imkanları seferber ederek yangını söndürmeye çalışıyoruz

ABONE OL
23 Haziran 2022 15:01
Oktay:Tüm imkanları seferber ederek yangını söndürmeye çalışıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersinlik bölgesindeki kriz koordinasyon merkezini ziyaret eden TC  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yangınla ilgili bilgi aldı.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Oktay, Kıbrıs Türk ve Türkiye halkına geçmiş olsun dileğinde bulunarak, Türkiye olarak Marmaris’teki yangını kontrol altına almak için ciddi bir mücadele verdiklerini ifade etti.

Oktay, “Yangın demek ciğerlerimizin yanması demek.Tüm gücümüzle havadan, karadan, denizden hareket halindeyiz hem Türkiye’de hem de burada. Dolayıslya burdaki yangına, Türkiye’eki yangını söndürmeye çalışırken oradaki imkanlardan maksimum ölçüde kaynağı aktaraak yangını söndürmeye çalışıyoruz” dedi.

Toplamda 4 uçak ve 4 helikopterle yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını ifdae eden Oktay, kuzey bölgesinde yangınla mücadelenin devam etmesi gerektiğini kaydederek, “Yangının resmi anlamda kontrol altına alındığını söylemek arkadaşların işi ama inşallah bugün hava şartlarında bir değişiklik olmazsa, yangını akşam saatlerinde kontrol altına alacağız” şeklinde konuştu .

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da arayarak yangınla ilgili bilgilendirdiklerini söyleyen Oktay, “Sayın Cumhurbaşkanı Kıbrıs’taki yangını yakinen takip ediyor. Ziyaretin erken saate alınmasının ana sebebi de budur” dedi.

Oktay konuşmasında yangınların çoğunun sabotaj ve ihmal dolayısıyla çıktına da vurgu yaptı.

Oktay “sabotajın önlenmesi devlet olarak bize düşüyor, bununla ilgili oalrak her türlü çalışmayı hem Türkiye’de hem burada yapıyoruz. ama insan ihmalinin önlenmesi ile alakalı bu hepimize düşen bir görev dolayıslay özellikle yazın sıcakların arttığı bir ortamda piknik yapmadır, ateş yakmadır veya farklı sebeplerde aynen bu yangında olduğu gibi, koca bir orman arazisinin ciğerlerimzin yanmasına müsade edilmemeli. Bu birlikte önleyebileceğimiz bir konu ” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.