DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2041140-1,05%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclis Başkanı Töre, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu kabul etti

Meclis Başkanı Töre, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu kabul etti

ABONE OL
13 Haziran 2022 17:19
Meclis Başkanı Töre, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre tarafından kabul edildi.

Töre, “Ayrımız gayrımız yoktur, biz bir milletin insanlarıyız. Türküz, Elhamdürillah Müslümanız, milli davamız vardır, özümüz milli davamızdır. Öznemiz milli davamızdır dolayısıyla bu dava müştereken yürütülür. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin şu anda milli dava konusunda, Doğu Akdeniz’de gerekse diğer milli meselelerde yürüttüğü siyaseti ve diplomasi çalışmalarını yakından takip ediyoruz ve destekliyoruz. Anavatanla beraberiz, ayrı gayrı düşünmemiz zaten mümkün değildir” dedi.

Önemli olanın Türk Milletinin ve Kıbrıs Türk Halkının yüksek menfaatlerinin birlikte düşünülmesi olduğunu ifade eden Töre, Türkiye olmadan Kıbrıs milli davasının daha ileriye götürülemeyeceğini vurguladı.

Kıbrıs Türk Halkı’nın adadaki varlığının Türk milleti için büyük bir kazanç olduğunu söyleyen Töre, “Ama biz de Türkiye olmadan bu işin burada yürütülemeyeceğini biliyoruz. Doğu Akdeniz’de, Mavi Vatanda ve Orta Doğu’da sıkıntılarla karşılaşabiliriz” diye konuştu.

Meclis Başkanı Zorlu Töre, Rum- Yunan ikilisinin silahlanmaya devam ettiğine de işaret etti.
Töre, Türk ordusunun Kıbrıs’taki varlığının caydırıcı bir güç olduğunu söyledi ve “Caydırıcı olmak için daha güçlü olmalıyız. Ekonomik yönden de daha güçlü bir KKTC olmalı, sosyal yönden de daha güçlü olmalıyız. Devletimize dört elle sarılmalıyız” dedi.

Töre, KKTC’den asla vazgeçmeyeceklerini de vurguladı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da geçmişte, Uluslararası platformda bazı milletvekilleri ile görev yaptığını anlatarak, Avrupa Parlementosu’nda herhangi bir sıfatı olmamasına rağmen KKTC milletvekilleri ile önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
“Dolayısıyla, Meclisin de önümüzdeki süreçte haklı ortak davamızı savunmada önemli roller üstleneceğine inanıyoruz” diyen Çavuşoğlu bu konuda gerekli desteği vereceklerini belirtti.

Yeni kurulan hükümeti de kutlayan Çavuşoğlu, önümüzdeki günlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın KKTC’ye geleceğini belirterek, yeni kurulan hükümete, KKTC’ye ve KKTC Halkına desteklerini arttırarak devam ettireceklerini vurguladı.

Müzakere süreci ile ilgili ara sıra tereddütlerin olduğunu gördüklerini de belirten Mevlüt Çavuşoğlu şunları kaydetti;

“Bundan sonra nasıl bir müzakere yapacağımızı, nasıl ne için müzakere yapacağımızı, kimler arasında müzakerelerin olacağını, iki toplum değil de iki egemen devlet arasında müzakereler olacağını bir kere daha vurgulamak için geldik. Genel sekretere de AB dahil tüm muhataplarımıza bunları anlatıyoruz. Son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdik. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.