DOLAR 32,5658 0.23%
EURO 34,9923 0.04%
ALTIN 2.447,730,49
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KTOEÖS’ten eylem

KTOEÖS’ten eylem

ABONE OL
26 Temmuz 2022 13:49
KTOEÖS’ten eylem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, eğitimde çözüm bekleyen sorunların çözümü için geçen hafta sorduğu sorulara yanıt alamadığı gerekçesiyle, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun soruları cevaplaması amacıyla Bakanlık önünde basın açıklaması ve eylem yaptı.

Burada konuşan Sendika Başkanı Ozan Elmalı, ülkedeki krizin her geçen gün büyüdüğünü ifade ederek, hükümeti eleştirdi…

Elmalı, eğitimde bekleyen sorunlar olduğunu, geçen hafta bu kapsamda 17 soru yönelttiklerini ve yanıt alamadıklarını söyleyerek, bu kez soruları azalttıklarını ve bunlara yanıt beklediklerini kaydetti.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, daha sonra ise hükümeti protesto etmek amacıyla Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması ve eylem gerçekleştirdi.

Elmalı burada yaptığı konuşmada ise, hükümet edenlerin kaynak olmadığı gerekçesi ile maaşları düşürmeye çalıştığını söyleyerek, hükümetin halkın alım gücünü korumakla yükümlü olduğunu belirtti.

Asgari ücretlinin ihtiyacı olan Hayat Pahalılığının yansıtılmadığını ve Anayasa Mahkemesi’nden döneceğini bildiği halde hükümetin maaşlardan kesinti için Yasa Gücünde bir Kararname çıkarıldığını da anımsatan Elmalı, bu konuda dosyaladıkları davanın yarın görüşüleceğini kaydetti.

Elmalı’nın konuşmasının ardından Maliye Bakanlığı’na ülke ekonomisine ilişkin sorular yöneltildi…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.