DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21559351,79%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KTAMS ve KAMU-SEN, KHK Başkanı’nın uygulamaları gerekçesiyle eylem yaptı

KTAMS ve KAMU-SEN, KHK Başkanı’nın uygulamaları gerekçesiyle eylem yaptı

ABONE OL
14 Eylül 2022 14:19
KTAMS ve KAMU-SEN, KHK Başkanı’nın uygulamaları gerekçesiyle eylem yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN), Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Ömer Köseoğlu’na yönelik iddialarını Cumhurbaşkanlığı önünde yaptığı eyleme taşıdı.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Köseoğlu’nun Başbakanlık Müsteşarı iken fırsat eşitliğine aykırı şekilde isthdam yaptığını ileri sürdü.
Yüksek İdare Mahkemesi’nde açılan davanın hala sonuçlanmadığına işaret eden Bengihan, “Davası sonuçlanmayan birisini, Cumhurbaşkanı, Komisyon Başkanı olarak atıyor. Bu noktada Cumhubaşkanı Tatar’ın da sorumluluğu vardır.” dedi.

Kamu Hizmeti Komisyonun itibarının zedelenmemesi için ve gerekli adımların atılması için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini dile getiren Bengihan, “Meydanı boş bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan da, “Bizi tutuklattı biz ülkenin itibarlı sendikalarıyız” ifadelerini kullanarak Cumhurbaşkanı Tatar’ın gerekeni yapmasını istedi.

Metin Atan, kapıyı kilitlemeleri gibi bir şeyin olmadığını da söyledi.

Atan, kendilerinin olduğu odada ise ses kayıt cihazı olduğunu kayıt cihazının sınav bittikten sonra da kaydına devam edildiğini, bununla ilgili polise suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı’na iletilmek üzere hazırlanan dilekçe kapıda ilgililere teslim edildi.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nden bir heyet Engelliler Haftası nedeniyle Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek’i ziyaret etti. Bakanlık’tan verilen bilgiye göre, Dinçyürek, bugün yapılan görüşmede dernek temsilcilerinin beklentilerini dinlediğini kaydetti. Acil olan sorunların çözümü için hemen harekete geçtiklerini ifade eden Dinçyürek, engelsiz bir yaşam ve sağlığa erişimdeki engelleri ortadan kaldırmak için tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Dinçyürek, bu yıl Sağlık Bakanlığı’nda engelli bireylerin sağlığa erişimini kolaylaştırmak amacıyla bir komite kurulduğunu ve komitenin düzenli olarak toplandığını belirtti. -Kibrit Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de, Engelliler Haftası nedeniyle Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek’i ziyaret ettiklerini kaydetti. Dinçyürek’in hekimliği ve milletvekilliği döneminde her zaman yanlarında olduğunu dile getiren Kibrit, bakanlığı döneminde de sorunlara anında reaksiyon göstererek, çözüm odaklı yaklaştığını belirtti. Kibrit, engelli bireylerin sağlığa erişimini kolaylaştırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı’nda oluşturulan komitenin çalışmalarını desteklediklerini de vurguladı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP