DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.449,800,58
BITCOIN %
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“İşte Kadın” fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

“İşte Kadın” fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

ABONE OL
1 Kasım 2022 22:07
“İşte Kadın” fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş Kadınları Derneği’nin, Garanti BBVA işbirliğiyle5’incisini düzenlediği ‘İşte Kadın’ fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda düzenlenen törenle verildi…

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan, İş Kadınları Derneği Başkanı Selin Candemir, sergilenen fotoğraflarla kadının iş hayatına ait yansımaları görünür kılmayı hedeflediklerini söyleyerek “Kadının iş yaşamının tam da kalbinde olduğunu gösteren bu çalışmalar kadın emeğini de gün yüzüne çıkarıyor” dedi.

Garanti BBVA KKTC Ülke Müdürü Elif Menteş de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Daha emin ve daha doğru yürüyeceğimiz bir yol vardır; büyük Türk kadınını çalışmanıza ortak kılmak,” sözünü hatırlatarak Atatürk’ün bu sözüyle Türk Kadınına çalışmayı ve üretmeyi hedef koyduğunu söyledi ve bu hedefe ilerleyen, çalışan ve üreten kadınlara Garanti BBVA olarak desteklerinin süreceğini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da kadına desteğin sadece el işlerinde değil diğer alanlarda da sağlanması gerektiğini söyleyerek girişimci kadınlara sosyal sigorta yatırımlarına yönelik sağlanan destekten bahsetti.

Taçoy, “Girişimci kadınların ihtiyat sandığının istihdamı destekleme merkezinin uygulamış olduğu destek programı çerçevesinde girişimci kadınlara sosyal sigorta yatırımlarında oldukça büyük bir imkan sağlanmaktadır. Bunun her girişimci kadının bunu takip ederek kullanması gerekir. Bu Pozitif ayrımcılık yüzde seksen iş hayatı içerisinde olmayan kadını iş hayatına kazandırmak için yapılmaktadır” dedi.

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürmanda, “İşte Kadın” Fotoğraf yarışması ile üreten ve ekonomide yerini alınan kadınların ile kadın emeğinin sanat aracılığıyla görünür kılındığını söyledi.

Erhürman “Kıbrıs Türk kadının üretkenliği, çalışkanlığı bilmediğimiz bir şey değil ama bunun daha fazla görünür kılması gerektiği de son derece açıktır. Bunu sanat aracılığıyla görünür kılınmasının da daha değerli olduğu kanaatindeyim. O yüzden çok önemsiyorum” dedi.

Ödül Törenine katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Kıbrıs Türk kadınının mücadelesini ve başarılarını bütün dünyayla paylaşmanın önemine işaret etti.

Tatar, “Yapılan tüm haksızlıklara karşın Kıbrıs Türk Halkı’nın verdiği mücadelenin ne kadar kadim ve bizlere yakışan bir mücadele olduğunu, kadınlarımızın başarısı ve onların topluma ve halka yaptıkları öncülüklerle bütün bunları sergileyebilmek bizlerin temennisi ve dileğidir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar, önümüzdeki dönemde daha fazla kadının iş dünyasında başarıyla yer almasının itici bir güç olacağını söyleyerek kadınların ekonomiye ve sosyal hayata büyük katkı sağlamakta olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından jüri üyelerine ve sergilenmeye layık görülen 22 eserin sahibine plaket takdim edildi.

Gecede, “İşte Kadın” Fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi.
Yarışmada, Juri Özel Ödülü Gökhan Gökberk’e verilirken, İş Kadınları Derneği Özel Ödülü’nü ise Ayşe Gökyiğit’in oldu.

“İşte Kadın” fotoğraf yarışmasında Alev Emre Gülsev birinci olurken, Kutlay Halkseven ikinci, Candan Behzatoğlu ise üçüncü oldu.

Ödüllerin dağıtılmasının ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.