DOLAR 32,3577 0.11%
EURO 34,9650 -0.31%
ALTIN 2.323,920,21
BITCOIN 22799651,28%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güvercinlik köyünde ‘Şampiyon Melekler Takımı Koruluğu’ oluşturuldu

Güvercinlik köyünde ‘Şampiyon Melekler Takımı Koruluğu’ oluşturuldu

ABONE OL
25 Mart 2023 21:59
Güvercinlik köyünde ‘Şampiyon Melekler Takımı Koruluğu’ oluşturuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği katkılarıyla Beyarmudu Belediyesi ve Güvercinlik Köyü Muhtarlığı işbirliğinde Güvercinlik Köyü’nde ‘Şampiyon Melekler Takımı Koruluğu’ oluşturuldu.

Oluşturulan koruluğun fidan dikimine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek ve bölge halkı katıldı.

Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek fidan dikiminde yaptığı konuşmada,koruluğun Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkısıyla oluşturulduğunu, Elçiliğin desteğiyle 20 milyon TL maliyetle bölgeye futbol sahası yaptırılacağını da belirterek, Büyükelçi Feyzioğlu’na teşekkür etti.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da konuşmasında, büyük bir felaket yaşandığına vurgu yaparak, “Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir, Türk Milleti necip bir millettir, el ele omuz omuza ayağa kalkacağız.Yeniden imar dönemine girildi eskisinden daha güçlü olacak, ne yazık ki kayıpları telafi etmek mümkün değil” dedi.

Feyzioğlu, deprem sabahının ilk ışıklarında Cumhurbaşkanı Tatar‘ın kriz masası oluşturarak imkansızlıklara karşın saat 11.30 gibi Tunceli Jandarma Özel Hareket Timi’ni enkaza sevk ederek, enkaza müdahalede bulunulduğunu anlattı.

Açıklamasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılan yatırımların devam edeceğine vurgu yapan Büyükelçi Feyzioğlu, Derinya’da sosyal konut projesinin hayata geçeceğini dile getirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ikameti olan herkesin sağlık sigortalarının online entegre olmasından sonra kimlik kartıyla kurul onayı olmaksızın Türkiye’de sağlık hizmeti alabileceğine vurgu yapan Feyzioğlu, yapılacak yatırımlarla da elektrik sorunun çözüleceğine işaret etti.

Törende daha sonra Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre konuştu.

Töre, “Anavatan Türkiye ile et tırnak gibiyiz depremde vatandaşlarımız, Şampiyon Melekler’imiz hayatlarını kaybetti acılar iç içe girdi gönül gönüle vererek bu durumu da atlatacağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk Halkı’nın yaşadığı acının çok büyük olduğunu ve yaşadığı sürece bu acının kendisiyle birlikte olacağına vurgu yaptı.

Yaraların hep birlikte sarılacağına inanç belirten Tatar, yapılan her yatırım, her icraatla kayıpların isimlerinin yaşatılacağının altını çizen Tatar, inşaa edilecek Şampiyon Melekler Takımı Anıtı ve spor salonuyla isimlerinin bu topraklarda sonsuza dek yaşatılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, hukuk sürecinin titizlikle takip edileceğinin ve davanın takipçisi olunacağının da altını çizdi.

Açıklamaların ardından oluşturulan Şampiyon Melekler Takımı Koruluğuna fidanlar dikildi.

İlk fidanı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar dikerek, can suyu verdi.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.