DOLAR 32,5522 0.18%
EURO 34,9605 -0.1%
ALTIN 2.441,680,24
BITCOIN 20971040,08%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

GİKAD, 22 Kasım’a kadar sürecek bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor

GİKAD, 22 Kasım’a kadar sürecek bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor

ABONE OL
6 Kasım 2021 19:48
GİKAD, 22 Kasım’a kadar sürecek bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Girişimci Kadınlar Derneği, 8-14 Kasım Girişimcilik Haftası kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor.

Girişimci Kadınlar Derneğinin, Türkiye’de Faaliyet gösteren HABİTAT Derneği işbirliğinde Global Girişimcilik Haftası kapsamında gerçekleştireceği bu etkinlikler, 6-22 Kasım tarihleri arasında yer alacak.

Etkinlikler, bugün Girne Acapulco Resort Otel’de gerçekleşen “ Girişimci Kadın Pazarı “yla başladı.

Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, dernek olarak risk alan kendini aşmak isteyen hayallerinin peşinden giden kadınları, sanatta, bilimde, sosyal ve ekonomik faaliyetlerde bir araya toplamak istediklerini belirterek, hedeflerinin, kadının ekonomiye katılması yanında, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde yer alması ve kültüre sahip çıkma konusunda da girişimciliğine katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

 

 

Derneğin kısa bir süre içinde, bu hedefleri gerçekleştirmek için birçok adım attığını dike getiren İçim Çağıner Kavuklu, Global Girişimcilik Ağına üye olan ve Global Giirşimcilik Ağı Türkiye faaliyetlerinin yürütücüsü olan HABİTAT Derneği önderliğinde, GEN Türkiye’nin üyesi olduklarını kaydetti.

Kavuklu, bu yapının Kıbrıs ayağını oluşturarak , kendilerini sadece Türkiye’de değil yurtdışında da tanıtarak , networklerini oluşturmaya başladıklarını ifade etti.

Etkinliklerin, bugün Acapulco Resort Otel’de, el emeğiyle üretim yapan 39 kadının ürünlerinin sergilenip satışa sunulduğu Girişimci Kadın Pazarıyla başladığını söyleyen Kavuklu, etkinlikler kapsamında yarın “Çocuk Girişimciliği Çalıştayı”nın gerçekleşeceğini kaydetti.

 

Kavuklu, çalıştaya 6 okuldan toplam 72 çocuğun katıldığı bir yarışma şeklinde geçeceğini ve katılımcı öğrencilerin, yarışmada okullarındaki sorunları çözmeye yönelik proje geliştireceğini anlattı.

Kavuklu, 9 Kasım Salı günü Uluslararası Final Üniveristesi nde, “Girişimcilik Kültürünün Oluşmasında Üniveristelerin ve Sivil Toplumun Rolü” konulu panel,11 Kasım Perşembe günü 10.00’da Lefkoşa TMK Konferans salonunda , Anadolu Üniveristesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Şaduman Halıcı’nın konuşmacı olduğu “Türkiye’nin İlk Girişimcisi Mustafa Kemal Atatürk”konferansının yer alacağını söyledi.

13 Kasım Cumartesi günü, Türkiye’den , iş dünyası ve sosyal sorumluluk projelerinin önemli isimleri olan ve aralarınd aünlü iş kadınlarının bulunduğu 100 kadının katılacağı “İşte KadınlarZirvesi”nin Acapulco Resort Otel’de yer alacağını belirten Kavuklu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ın da etkinliğe katılarak bir konuşma yapacağını ifade etti.

13 Kasım Cumartesi akşamı zirveye katılmcıları için gala gecesi ve GİKAD –Yenierenköy Belediyesi işbiliğinde gerçekleşen “Kültürel Değerlerimize Sahip Çıkan Kadınlar Yarışması “Ödül Töreninin “ yapılacağını söyleyen İçim Çağıner Kavuklu,ilk 3 dereceye giren isimlerin Limasol Sigorta tarafından ödüllendirileceğini dile getirdi.

 

Global Girişimcilik Haftası etkinlikleirn sonuncusunun, GİKAD –Habitat Derneği işbirliğinde, 22 Kasım Cumartesi ise Acapulco Otel’de gerçekleşecek düşünce yarışması olacağını dile getiren Kavuklu, KKTC’deki 10 üniversiteden gençlerin katılacağı bu yarışmada, her bir takımın kadınla ilgili bir sorunu çözmek amacıyla proje geliştireceğini ve değerlendirme sonucu ödüllerin verileceğini kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.