DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21616840,98%
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eğitim ve Turizm Bakanlıkları’ndan “Çevre Eğitimlerinin Yaygınlaştırılması Projesi”

Eğitim ve Turizm Bakanlıkları’ndan “Çevre Eğitimlerinin Yaygınlaştırılması Projesi”

ABONE OL
15 Ekim 2021 13:57
Eğitim ve Turizm Bakanlıkları’ndan “Çevre Eğitimlerinin Yaygınlaştırılması Projesi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi ile Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi, “Çevre Eğitimlerinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında etkinlik temelli hazırlanan klavuz kitapçıklarının tanıtımı yapıldı.

Eğitim Bakanlığı’ndan düzenlenen toplantıda, işbirliği prokolüne Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu imza koydu..

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada çevre bilincinin artırılmasına yönelik önemli bir adım atıldığını belirtti.

Bakan Amcaoğlu, “Bakanlık misyonumuzun içerisinde eğitim ve çevre ile alakalı konular önceliğimizdir, turizm bakanlığı uzmanları ile önemli olduğuna inandığımız bir adım atıyoruz. Çevre bilincinin artırılması önemli. Sonraki süreçlerde bu yıl belirlenen pilot okullarda uygulamaya başladıktan sonra, önümüzdeki yıl 271 okulun tamamında, 59 bin öğrenciye müfredat konusu olarak yıllık müfredatta yer alacak” dedi

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise yaptığı konuşmada, çevre bilincinin artırılması ile ilgili uzun bir süredir çaba sarf ettiklerini söyleyerek, bunun ancak eğitim ile olabileceğini vurguladı.

Ataoğlu, “Bu bir başlangıçtır, bakanlık olarak uzun bir süredir yaptığımız çalışmanın hayata geçmesine imaknı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi

Bakan Ataoğlu hedeflerinin pilot okullarda başlatılacak uygulamayı önümüzdeki yıl tüm okullara yaymak ve çevre bilincinin oluşturulmasını  sağlamak olduğunu kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP