DOLAR 32,5100 0.07%
EURO 34,8741 -0.29%
ALTIN 2.451,340,64
BITCOIN 20871460,47%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar:Yeni Ercan Havalimanı, KKTC için çok büyük ve önemli bir yatırımdır

Cumhurbaşkanı Tatar:Yeni Ercan Havalimanı, KKTC için çok büyük ve önemli bir yatırımdır

ABONE OL
14 Ocak 2023 18:48
Cumhurbaşkanı Tatar:Yeni Ercan Havalimanı, KKTC için çok büyük ve önemli bir yatırımdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ercan Havalimanı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yeni Ercan Havalimanı projesinin tamamlanmasına yönelik gerçekleştirilen üst düzey toplantıya başkanlık etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Ercan Havalimanı’nda gerçekleşen toplantıda, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Maliye Bakanı Alişan Şan, İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil, Başbakanlık Müsteşarı Berhan Ongan, KEİ Direktörü Ömer Cihan, PGM 1. Yardımcısı Kasım Kuni, ilgili bakanlık müsteşarları ve bürokratlar yer aldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Ercan Havalimanı projesinin ivedilikle hayata geçirilmesinin önemine işaret ederek terminal binasının tamamlandığını ancak kalıcı elektrik, güvenlik ve diğer altyapı hususlarındaki çalışmaların da yapılmasıyla yeni Ercan Havalimanı’nın önümüzdeki aylarda açılabileceğini söyledi.

Yeni Ercan Havalimanı’nın ülke ekonomisine, turizmine ve halkımıza önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, milyonlarca yolcuya hizmet verecek yeni terminal binasının, KKTC için çok büyük ve önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, gerek yolcu güvenliği ve uçuş emniyeti, gerekse hizmet kalitesiyle dünyadaki modern havalimanları ile aynı düzeyde olması hedeflenen yeni Ercan Havalimanı’nın tamamlanması yönünde çalışmaların titizlikle yürütülmekte olmasını memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.