DOLAR 32,4715 0.1%
EURO 34,8876 0.38%
ALTIN 2.432,83-0,22
BITCOIN 2020596-2,67%
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar yarın New York’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Tatar yarın New York’a gidiyor

ABONE OL
17 Eylül 2022 14:15
Cumhurbaşkanı Tatar yarın New York’a gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhubaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Kurul toplantılarına katılmak üzere yarın New York’a gidiyor.
Cumhurbaşkanı Tatar ve heyeti yarın sabah saat 09.30’da Ercan havalimanından hareket edecek.

Cumhurbaşkanı Tatar, New York ziyareti öncesi BRT canlı yayınına katılarak temaslarına ilişkin açıklamamalarda bulundu,..

New York’ta yapacakları temaslarda Türk tezlerini yeniden savunacaklarını belirten Tatar, Kıbrıs Türkünün egemen eşitliğinin kabul göreceği bir zemin oluşmadan resmi müzakerelere başlamayacaklarını kaydetti.

“Hala ortak bir zemin yok ve egemen eşitliğe dayalı bir ortaklığa olumlu bakılmadığı için bir müzakere zemini henüz yok” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Tatar, “Biz halkların refahını artırmak için iş birliğine hazırız, vizyonumuz geniş ve dünya dili konuşan bir tarafız, resmi müzakereler başlayamasa da yapılacak çok şey var, işbirliği önerilerimiz dikkate alınmalı” ifadelerini kullandı.

“Biz iki tarafın işbirliği içinde çalışmasına önem veriyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Rum tarafının sürekli gündeme taşıdığı, Sıfır asker sıfır garantinin mümkün olmadığını bunun Kıbrıs Türkünün sonu olacağını belirterek, “Ben böyle bir öneriyi Kabul edemem, Türkiye’nin adadaki varlığının sonlanmasına razı gelemem, bunu onaylamam mümkün değildir” dedi.
New York’taki Türk Evi’nde görüşmeler yapmayı planladıklarını da söyleyen Tatar, en iyi şekilde bu görüşmeleri tamamlamak istediklerini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.