DOLAR 32,3347 -0.46%
EURO 34,6836 -0.38%
ALTIN 2.395,25-1,12
BITCOIN 18687100,89%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar, virüsle mücadelenin 2. yılı nedeniyle açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Tatar, virüsle mücadelenin 2. yılı nedeniyle açıklama yaptı

ABONE OL
30 Aralık 2021 19:36
Cumhurbaşkanı Tatar, virüsle mücadelenin 2. yılı nedeniyle açıklama yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin aşılamanın yüksek olduğu nadir ülkeler arasında yerini aldığını ifade etti.

Tatar, halkın kurallara uymaya devam etmesinin önemine işaret ederek aşı ve hatırlatma dozunun yapılmasının yanı sıra kalabalık toplantılardan kaçınılmasına dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Covid 19 mücadelesinin ikinci yılı nedeniyle açıklama yaptı…

Tatar, ilk kez 2019 yılının Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını ile dünyayla eş zamanlı olarak KKTC halkının da iki yıldır bu salgını yaşadığına dikkat çekti.

Tatar, Başbakan olarak görev yaptığı dönemden itibaren sağlık alt yapısının güçlendirilmesi ve ülkeye acil durum hastanesi kazandırılması yönünde başlattığı girişimler ile Covid-19 pandemisinin yakın takibini, Cumhurbaşkanı olarak görev yaptığı dönemde devam ettirdiğini belirtti.

15 Kasım 2020’de KKTC’nin 37’nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları sırasında inşaatı yaklaşık 2 ay süren Acil Durum Hastanesi’nin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katılımları ile hizmete girmesiyle sağlık alt yapısının güçlendiğine değinen Tatar, Dünya genelinde Covid-19 vaka sayısının 280 milyonu aştığı bu günlerde başta Türkiye’den gelen aşılar ve AB’den gelen kısıtlı sayıda farklı aşılar sayesinde KKTC’nin aşılamanın yüksek olduğu nadir ülkeler arasında yerini aldığını ifade etti.

Tatar “Yeni normale göre yaşamayı öğrendiğimiz bu süreçte farklı varyantlar ile tanıştık. Her yeni varyantla kurallara harfiyen uyulmasının önemini daha iyi anlayarak mücadeleye devam ediyoruz. Aynı zamanda Pandemi ile mücadelede KKTC’nin dünya ölçeğindeki yeri yakından takip edilerek değerlendirilmeye devam edilmektedir” dedi.

Tatar “Belirlenen yeni mutasyonlar, varyantlar, pandemi ile mücadeleyi zaman zaman zorlaştırmış olmakla birlikte aşılama oranlarının ve hatırlatma dozunun yapılması ve de daha bilinçli bir şekilde kurallara uyarak yaşamayı büyük ölçüde öğrenmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Koronavirüsle geçirilen iki yıllık süreçte dönemin Sağlık Bakanları Ali Pilli ve Ünal Üstel’e, doktorlara ve tüm sağlık çalışanlarına büyük gayretleri için teşekkürlerini sunan Tatar, “bu başarılı sürecin devamlılığı için halkın anlayış ve fedakarlıkla alınan tedbir ve kurallara uymaya devam etmesinin özellikle Omicron varyantının da ülkemizde yayılmaya başladığı bu günlerde önemini bir kez daha hatırlatmak isterim” dedi.

Tatar, aşı ve hatırlatma dozunun yapılmasının yanı sıra kalabalık toplantılardan kaçınılmasına dikkat edilmesi uyarısında da bulunarak, şu ifadeleri kullandı:“Unutmayalım ki sağlık önemli fakat yaşamın devamı ve ekonominin durumu da göz önüne alınarak bu süreci atlatabilmemiz için hatırlatma dozu ile birlikte aşılanma, maske-mesafe ve hijeni çok daha ciddiye alarak uygulamamız gerektirmektedir.

Birlik ve beraberlik içerisinde özgüvenle süreci yöneterek umudumuzu koruyarak ayakta kalmayı birlikte başaracağız. Bu vesile ile yeni yıllınızı kutlar, sağlık huzur ve esenlikler dilerim”.

Mail/BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.