DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21549041,93%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar, İstanbul’a gitmek üzere adadan ayrıldı

Cumhurbaşkanı Tatar, İstanbul’a gitmek üzere adadan ayrıldı

ABONE OL
13 Mart 2023 11:41
Cumhurbaşkanı Tatar, İstanbul’a gitmek üzere adadan ayrıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul’da düzenlenecek “Marmara Grubu Vakfı 26’ncı Avrasya Ekonomi Zirvesi”nde konuşma yapmak ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere adadan ayrıldı.

Bugün saat 10.15 civarında İstanbul’a hareket eden Cumhurbaşkanı’nı İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Kadir Bayraklı ve diğer yetkililer uğurladı.

Tatar, programı çerçevesinde, İstanbul’da Marmara Grubu Vakfı tarafından bu yıl 26’ncısı düzenlenecek ve 44 ülkeden 300’ü aşkın siyasetçi, diplomat, akademisyen, inanç önderi ve iş insanının katılacağı Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde konuşma yapacak.

Cumhurbaşkanı Tatar ayrıca, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev ile görüşecek ve İstanbul Sanayi Odası Başkanı, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı ile toplantı yapacak.

Programını tamamlamasının ardından Cumhurbaşkanı Tatar, yarın akşam KKTC saatiyle 20.15’te ülkeye dönecek.

BRT

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nden bir heyet Engelliler Haftası nedeniyle Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek’i ziyaret etti. Bakanlık’tan verilen bilgiye göre, Dinçyürek, bugün yapılan görüşmede dernek temsilcilerinin beklentilerini dinlediğini kaydetti. Acil olan sorunların çözümü için hemen harekete geçtiklerini ifade eden Dinçyürek, engelsiz bir yaşam ve sağlığa erişimdeki engelleri ortadan kaldırmak için tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Dinçyürek, bu yıl Sağlık Bakanlığı’nda engelli bireylerin sağlığa erişimini kolaylaştırmak amacıyla bir komite kurulduğunu ve komitenin düzenli olarak toplandığını belirtti. -Kibrit Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de, Engelliler Haftası nedeniyle Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek’i ziyaret ettiklerini kaydetti. Dinçyürek’in hekimliği ve milletvekilliği döneminde her zaman yanlarında olduğunu dile getiren Kibrit, bakanlığı döneminde de sorunlara anında reaksiyon göstererek, çözüm odaklı yaklaştığını belirtti. Kibrit, engelli bireylerin sağlığa erişimini kolaylaştırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı’nda oluşturulan komitenin çalışmalarını desteklediklerini de vurguladı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP