DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2073572-1,10%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar, Global Engelliler Vakfı heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Tatar, Global Engelliler Vakfı heyetini kabul etti

ABONE OL
8 Nisan 2022 20:06
Cumhurbaşkanı Tatar, Global Engelliler Vakfı heyetini kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşamını sürdüren engellilerin normal yaşantılarına devam edebilmesi için ne gerekiyorsa yapılmakta olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin global ölçekte temasları ve iş birlikleri ile KKTC’de de engelliler turizmi adı altında çalışmaların yapılabileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Global Engelliler Vakfı Kurucu Başkanı Necdet Öztürk ve beraberindekileri kabul etti…

KKTC’de çok önemli çalışmalara imza atıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, engellilerin normal yaşantılarına devam edebilmesi için ne gerekiyorsa yapılmakta olduğunu ifade etti.

Pandemi sonrasında da çalışmaları sürdürmeye devam edeceklerini belirten Tatar, ülkemizde bu konu ile alakalı büyük bir hassasiyetin bulunduğunu ve halkın desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak doğru mesajları verebilmek için yapılan bütün çalışmalara katkı koyan herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’ye uygulanan ambargoların olduğunu fakat siyasetin buna engel olamayacağını belirterek engellerin aşılması için her türlü çalışmanın yapılacağını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün resmi raporuna göre dünyada 1.3 milyar engelli insanın yaşadığını ve birinci derecede bir yakınıyla 3 milyarlık bir potansiyelin olduğuna  değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin global ölçekte temasları ve iş birlikleri ile KKTC’de de engelliler turizmi adı altında çalışmaların yapılabileceğini kaydetti.

Global Engelliler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Günay Kibrit de konuşmasında, bir belediyemizi erişebilir belediye olarak ilan edip KKTC’yi engellilik ve global kapsayıcı turizm konusu üzerinden BM’de görünür kılmak istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın engelliler konusundaki duyarlılığına da işaret eden Kibrit, Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı’nda engelli komitesini kurduğunu anımsattı ve hayatlarına dokunabilmek adına yaptığı bütün katkılar için teşekkür etti…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.