DOLAR 32,4985 -0.05%
EURO 34,9354 0.1%
ALTIN 2.420,73-0,04
BITCOIN 1871529-3,93%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çalışma Dairesi’nden  inşaat müteahhitlerine ve inşaat taşeronlarına  iş sağlığı ve güvenliği eğitimi
  • Kibris Dijital Haber
  • GÜNDEM
  • Çalışma Dairesi’nden  inşaat müteahhitlerine ve inşaat taşeronlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Çalışma Dairesi’nden  inşaat müteahhitlerine ve inşaat taşeronlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

ABONE OL
10 Mayıs 2022 15:25
Çalışma Dairesi’nden  inşaat müteahhitlerine ve inşaat taşeronlarına  iş sağlığı ve güvenliği eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi Müdürlüğü tarafından, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği ile  Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği üyelerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği Başkanı Güvenç Yüksel  ve Çalışma Dairesi yetkili eğitim kurumlarından  Denge Yetişkin Eğitim Merkezi yetkilisi,  İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Gülcan Yalınca tarafından verilen eğitimlere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da katıldı.

 

Bakan Taçoy, eğitimin başında yaptığı konuşmasında ,    yalnızca çalışanların değil işverenlerin de  iş sağlığı ve güvenliği  kurallarına  uyması gerektiğine işaret etti.  Bakan Taçoy, sadece  inşaat sektöründe değil,  terzi atölyesinden  bir berber salonuna, bir fabrikadan bir makiniste kadar her sektörde iş sağlığı  ve güvenliği bilincinin önceliğinin önemine vurgu yaptı.

‘‘Bana bir şey olmaz ’’ deyip , ben bu işi yaparım demenin  ve bir anlık  ihmalin büyük bir kazaya sebep olabileceğini anımsatan Taçoy,  iş sağlığı ve güvenliği farkındalığını arttıracak etkinliklerin arttırılmasının bu açıdan önemli olduğunu söyledi. Taçoy, eğitimi düzenleyen ve katkı koyan eğitimciler ile katılımcılara teşekkür etti. İnşaat sektörü ile eğitimlere başlamak istediklerini kaydeden Taçoy, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin ve kültürünün  farklı sektörlere de  yaygınlaştırılması için bir yol haritası  ve başlangıç olmasını temenni etti.

 

Daha sonra, inşaat  sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konusunda izlenmesi gereken kurallar  ve alınması gereken önlemler  konusunda , iki oturum halinde birlik üyelerine   Çalışma Dairesi İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi Sorumlusu Fatma Cellatoğlu, İş Sağlığı ve Güvenliği UzmanlarıBirliği Başkanı Güvenç Yüksel ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Gülcan Yalınca tarafından  sunum yapıldı.

 

Sunumların ardından  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy tarafından eğitimcilere teşekkür  belgesi verildi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.