DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20590703,10%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Büyükelçi Başçeri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını başlatan konuşmasını BRT’den yaptı
  • Kibris Dijital Haber
  • 3. SAYFA
  • Büyükelçi Başçeri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını başlatan konuşmasını BRT’den yaptı

Büyükelçi Başçeri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını başlatan konuşmasını BRT’den yaptı

ABONE OL
28 Ekim 2021 14:11
Büyükelçi Başçeri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını başlatan konuşmasını BRT’den yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’nin BRT’den yaptığı konuşmayla başladı…

Büyükelçi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98’inci yıldönümünün büyük sevinç ve kıvançla kutladıklarını belirterek, “ bu tarihi ve önemli gün hepimize kutlu olsun” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 1571’den bu yana Türk Milletinin şanlı bayrağını Kıbrıs’ta dalgalandırdığını ve 1923’de Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanı ile birlikte Cumhuriyet ilkelerine sıkı sıkıya bağlandıklarını anımsatan Büyükelçi Başçeri, “KKTC’deki kardeşlerimiz bu mutlu günü kendi bayramları olarak benimsedikler. bu çoşkuyu onlarla birlikte yaşamaktan onur duyuyorum” vurguus yaptı..

Büyükelçi, “Cumhuriyetimizin 100’üncü Yıldönümünü coşku ile kutlamaya hazırlandığımız bir dönemde demokrasi ve kalkınma mücadelesini birçok engeli aşarak sürdürmeye devam etmekteyiz. Bu uzun ve zorlu süreçte karşılaştığımız sıkıntıların hiçbiri milletimizi istiklal ve istikbal davasından döndürmeye yeterli gelmemiştir. Tam tersine Cumhuriyetimizin kuruluşuna varılan kurtuluş mücadelesinde 7 den 70’e kenetlenen tek yürek tek yumruk molan milletimiz bugün de birlik beraberlik ve kardeşlik içinde geleceğini inşa etmektedir” dedi.

Büyükelçi Başçeri, Türkiye ve KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki hak ve menfaatlerini sonuna kadar koruduğuna da işaret ederek, her türlü haksızlığın ve oldubittinin önüne dikilmekte kararlı olduklarını vurguladı…

Büyükelçi Başçeri, “ Arzumuz bölgenin huzur barış istikrar işbirliği ve refahla anılmasıdır. Bu doğrultuda yapıcı öneriler sunuyor fırsatları birlikte değerlendirme tekliflerinde bulunuyoruz. İlgili tüm tarafların yer alacağı Doğu Akdeniz Konferansı önerimiz bu yöndeki irademizin tezahürlerinden biridir. Hidrokarbon kaynaklarının adilane paylaşımına dair Kıbrıs Türk tarafının işbirliği önerisi gibi bu teklife de ve tüm işbirliği çağrılarına kulak tıkayan Rum tarafıdır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.