DOLAR 32,2671 -0.04%
EURO 35,1261 0.09%
ALTIN 2.500,811,41
BITCOIN 21485972,36%
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başbakanlık Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi Heyeti Ankara’da temaslarda bulundu

Başbakanlık Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi Heyeti Ankara’da temaslarda bulundu

ABONE OL
30 Nisan 2024 11:11
Başbakanlık Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi Heyeti Ankara’da temaslarda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Başbakanlık Avrupa Birliği (AB) Koordinasyon Merkezi Heyeti, 24-26 Nisan tarihleri arasında Ankara’da temaslarda bulundu.

Başbakanlık AB Koordinasyon Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Selçuk Yürükoğulları başkanlığındaki heyet temaslarında, Türkiye Cumhuriyeti-AB ilişkileri ve Kıbrıs-Avrupa Birliği konularını ele aldı. Heyet, T.C. AB Başkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) toplantılar gerçekleştirdi.

Ziyaretin ilk gününde Türkiye Cumhuriyeti AB Başkanlığı’nda, Büyükelçi Burak Özügergin, Genel Müdürler, Genel Müdür Yardımcısı ve Daire Başkanları ile bir araya gelen Heyet, Türkiye’nin AB ilişkileri, Kıbrıs sorunu ve Kıbrıs-AB ilişkileri konularında bilgi paylaşımında bulundu.

-Yürükoğulları

Toplantıda Selçuk Yürükoğulları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Türkiye için önemi ve Kıbrıs meselesi hakkındaki görüşlerini ifade etti. Yürükoğulları ayrıca, ilerleyen dönemde Türkiye Cumhuriyeti AB Başkanlığı’nın deneyimlerinden faydalanma ve ortak projeler gerçekleştirme fırsatının yaratılması temennisini dile getirdi.

-Gülseven

AB Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Betül Atasayan Gülseven ise, Merkez’in çalışmaları ve AB ile yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

-TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Kayatürk ile görüşme

Ziyaret kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Burhan Kayatürk ile de bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede, uluslararası güncel gelişmeler, KKTC’nin AB ilişkileri ve AB projeleri ele alındı.

Toplantıda Yürükoğulları, Komisyon Başkanı Kayatürk’ten daha yakın ve aktif çalışmalar için destek talep ederken, AB Koordinasyon Merkezi ile ilerleyen süreçte iş birliği içerisinde çalışılacağı yönünde görüş ortaya çıktı.

Ziyarette ayrıca, tarım, çevre, enerji, sağlık, eğitim, sivil toplum ve ekonomi alanlarında programlama, izleme-değerlendirme ve bütçeleme süreçleri ele alındı.

Başbakanlık AB Koordinasyon Merkezi’nin gelecekteki stratejilerinin belirlenmesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin deneyiminden yararlanılması yönünde birlikte çalışmalar yürütüleceği vurgulandı.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nden bir heyet Engelliler Haftası nedeniyle Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek’i ziyaret etti. Bakanlık’tan verilen bilgiye göre, Dinçyürek, bugün yapılan görüşmede dernek temsilcilerinin beklentilerini dinlediğini kaydetti. Acil olan sorunların çözümü için hemen harekete geçtiklerini ifade eden Dinçyürek, engelsiz bir yaşam ve sağlığa erişimdeki engelleri ortadan kaldırmak için tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Dinçyürek, bu yıl Sağlık Bakanlığı’nda engelli bireylerin sağlığa erişimini kolaylaştırmak amacıyla bir komite kurulduğunu ve komitenin düzenli olarak toplandığını belirtti. -Kibrit Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de, Engelliler Haftası nedeniyle Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek’i ziyaret ettiklerini kaydetti. Dinçyürek’in hekimliği ve milletvekilliği döneminde her zaman yanlarında olduğunu dile getiren Kibrit, bakanlığı döneminde de sorunlara anında reaksiyon göstererek, çözüm odaklı yaklaştığını belirtti. Kibrit, engelli bireylerin sağlığa erişimini kolaylaştırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı’nda oluşturulan komitenin çalışmalarını desteklediklerini de vurguladı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.