DOLAR 32,2000 -0.24%
EURO 35,0424 -0.14%
ALTIN 2.497,991,30
BITCOIN 21619072,58%
İstanbul
20°

AÇIK

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Başbakan Üstel’den 1 Mayıs mesajı: “Emek, bir milletin kalkınmasının ve refahının temel taşıdır”
  • Kibris Dijital Haber
  • GÜNDEM
  • Başbakan Üstel’den 1 Mayıs mesajı: “Emek, bir milletin kalkınmasının ve refahının temel taşıdır”

Başbakan Üstel’den 1 Mayıs mesajı: “Emek, bir milletin kalkınmasının ve refahının temel taşıdır”

ABONE OL
30 Nisan 2024 15:32
Başbakan Üstel’den 1 Mayıs mesajı: “Emek, bir milletin kalkınmasının ve refahının temel taşıdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Ünal Üstel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Emek, bir milletin kalkınmasının ve refahının temel taşıdır.” ifadelerini kullandı.

“Emeğin yüceliğini ve dayanışmanın gücünü bir kez daha kutlamanın gururunu yaşıyoruz” diyen Üstel’in mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Siz emekçilerimizin, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde ve kalkınmasında emeğinizin payı büyüktür. Zor şartlara rağmen yılmadan çalışan, üreten ve bu topraklara değer katan sizler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gurur kaynağısınız.

Emek, bir milletin kalkınmasının ve refahının temel taşıdır.

Sizler de KKTC‘nin kuruluşundan bu yana, her alanda büyük bir özveriyle çalışarak ülkenin kalkınmasına ve refahına katkıda bulundunuz. Zor şartlara rağmen, umudunuzu ve mücadele ruhunuzu asla yitirmediniz.

KKTC hükümeti olarak bizler de sizlerin haklarını korumak ve refahını geliştirmek için her türlü çabayı göstermeye kararlıyız.

Asgari ücretten vergi kesintisi, artan enflasyon karşısında alım gücünü korumak adına bizim hükümetimiz döneminde kaldırılmıştır. Yine çalışanlarımızın lehine vergi matrahlarını yeniden düzenleyen de bizim hükümetimizdir. KKTC tarihinde en yüksek asgari ücret artışının yapılmasını sağlayan da yine UBP– DP- YDP hükümetidir.

Emekçilerimizin haklarını korumak, çağdaş çalışma koşullarını sağlamak için çalışmalarımız devam edecektir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, alın teriyle üreten, bu topraklara değer katan tüm emekçilerimize en içten dileklerimizi sunuyorum.”

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nden bir heyet Engelliler Haftası nedeniyle Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek’i ziyaret etti. Bakanlık’tan verilen bilgiye göre, Dinçyürek, bugün yapılan görüşmede dernek temsilcilerinin beklentilerini dinlediğini kaydetti. Acil olan sorunların çözümü için hemen harekete geçtiklerini ifade eden Dinçyürek, engelsiz bir yaşam ve sağlığa erişimdeki engelleri ortadan kaldırmak için tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Dinçyürek, bu yıl Sağlık Bakanlığı’nda engelli bireylerin sağlığa erişimini kolaylaştırmak amacıyla bir komite kurulduğunu ve komitenin düzenli olarak toplandığını belirtti. -Kibrit Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de, Engelliler Haftası nedeniyle Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek’i ziyaret ettiklerini kaydetti. Dinçyürek’in hekimliği ve milletvekilliği döneminde her zaman yanlarında olduğunu dile getiren Kibrit, bakanlığı döneminde de sorunlara anında reaksiyon göstererek, çözüm odaklı yaklaştığını belirtti. Kibrit, engelli bireylerin sağlığa erişimini kolaylaştırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı’nda oluşturulan komitenin çalışmalarını desteklediklerini de vurguladı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.