DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21537651,81%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başbakan Sucuoğlu Ankara’da

Başbakan Sucuoğlu Ankara’da

ABONE OL
11 Ocak 2022 17:26
Başbakan Sucuoğlu Ankara’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Başbakanlık görevine gelmesi sonrası ilk yurtdışı resmi ziyaretini Ankara’ya yapıyor.

Başbakan Sucuoğlu, Anavatan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile  temaslarda bulunmak için Ankara’ya gitti

Başbakan’ın heyetinde Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Özdemir Kalkanlı’lı ve Başbakanlık Basın ve  Halkla İlişkiler Müdürü Leman Kutay yer alıyor

Anıtkabir’i Ziyaret…

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Ankara’ya varmasının ardından, Anıtkabir’i Ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundu.

Sucuoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı

Sucuoğlu, Anıt Deftere şunları yazdı:

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk,

Kıbrıslı Türklerin 25. KKTC Hükümeti’nin Başbakanı olarak manevi huzurunuzda olmaktan büyük onur ve heyecan duymaktayım.

Çizdiğin yoldan sapmadan, gösterdiğiniz ilke ve devrimler ışığında yürüyen Kıbrıs Türkleri olarak bizler daima ideolojilerinizi en değerli rehberimiz olarak kabul ettik. En asli vazifemiz, böyle bir lidere sahip olmanın gururuyla eserlerinizi yaşatmak, cumhuriyeti yüceltmek ve düşünceleriniz rehberliğiyle ülkemizi daima daha ileri noktalara taşımaktır. Kutsal emanetinizi ancak bu sayede gelecek nesillere ulaştırabiliriz.

Üstlenmiş olduğumuz bu kutsal görevde,  gösterdiğiniz doğrultuda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden aldığımız destekle ve inançla ilerlemeye devam edeceğimize, devletimizin varlığını, birlik ve beraberliğini koruyacağımıza, her türlü sıkıntının üstesinden geleceğimize ve ülkemizi daha güzel yarınlara kavuşturacağımıza olan inancımız tamdır.

Ayrılmaz bir parçası olduğumuz Türk Ulusu ile birlikte göstermiş olduğunuz yoldan ayrılmayacağımızı bir kez daha vurgulayarak, önünüzde saygıyla eğiliyoruz. Bu vesileyle, tüm şehitlerimizi, şahsınızda tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anarız. Aziz Ruhunuz Şad Olsun.

 

Sucuoğlu’nun ziyareti bazı ilkleri de barındırıyor… Başbakan göreve gelmesinin ardından ilk resmi ziyareti Ankara’ya yapmış oluyor.Başbakan Sucuoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek; Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile de bir araya gelecek… Başbakan Sucuoğlu, TBMM’de görüşmeler gerçekleştirecek. Sucuoğlu’nun daha önce planlanan Ankara Ziyareti, Fuat Oktay’ın Covid’e yakalanması nedeniyle bugüne ertelendi.

 

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nden bir heyet Engelliler Haftası nedeniyle Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek’i ziyaret etti. Bakanlık’tan verilen bilgiye göre, Dinçyürek, bugün yapılan görüşmede dernek temsilcilerinin beklentilerini dinlediğini kaydetti. Acil olan sorunların çözümü için hemen harekete geçtiklerini ifade eden Dinçyürek, engelsiz bir yaşam ve sağlığa erişimdeki engelleri ortadan kaldırmak için tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Dinçyürek, bu yıl Sağlık Bakanlığı’nda engelli bireylerin sağlığa erişimini kolaylaştırmak amacıyla bir komite kurulduğunu ve komitenin düzenli olarak toplandığını belirtti. -Kibrit Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de, Engelliler Haftası nedeniyle Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek’i ziyaret ettiklerini kaydetti. Dinçyürek’in hekimliği ve milletvekilliği döneminde her zaman yanlarında olduğunu dile getiren Kibrit, bakanlığı döneminde de sorunlara anında reaksiyon göstererek, çözüm odaklı yaklaştığını belirtti. Kibrit, engelli bireylerin sağlığa erişimini kolaylaştırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı’nda oluşturulan komitenin çalışmalarını desteklediklerini de vurguladı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP