DOLAR 32,6004 0.38%
EURO 34,8094 0.21%
ALTIN 2.496,260,49
BITCOIN 21111815,50%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakanlıktan gemilere Libya uyarısı: Hedef Türk yatırımları

Bakanlıktan gemilere Libya uyarısı: Hedef Türk yatırımları

ABONE OL
29 Ağustos 2020 22:08
Bakanlıktan gemilere Libya uyarısı: Hedef Türk yatırımları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Libya’daki bazı güçlerle Türkiye arasıdaki gerilimin ardından Türk gemilerine Libya uyarısı geldi. Dışişleri Bakanlığı’ndan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na gönderilen yazıda, Libya’nın doğusunda Hafter komutasındaki sözde Libya Ulusal Ordusu’nun (LUO) desteklediği uluslararası meşruiyete sahip olmayan ve kendilerini “Geçiş Hükümeti” olarak adlandıran ve UMH’yi tanımayan bir hükümet bulunduğu hatırlatıldı. LUO’ya bağlı milislerin Nisan 2019’da Trablus’u ele geçirmek amacıyla başlattığı harekât kapsamında Trablus ve civarındaki çatışmaların halen devam ettiği ifade edilen yazıda, LUO hava kuvvetleri tarafından Libya karasularında faaliyet gösteren Türk gemi ve botlarının hedef alınması emrinin verildiği, LUO Kara Kuvvetlerinin ise şirketler ve, “Türk Hükümeti”ne ait projeler başta olmak üzere, Libya’daki stratejik Türk çıkarlarının hedef alınması yönünde talimatlandırıldığı kaydedildi. 

Yazıda, Libya topraklarındaki tüm Türk vatandaşlarının gözaltına alınacaklarına ve Türkiye’ye tüm uçuşların kaldırılacağına ilişkin açıklama yapıldığı ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.