DOLAR 32,2773 0.08%
EURO 34,8450 0.02%
ALTIN 2.409,180,01
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakanlar Kurulu TÜK’e 36 milyon TL ödenek aktardı

Bakanlar Kurulu TÜK’e 36 milyon TL ödenek aktardı

ABONE OL
3 Ağustos 2022 12:50
Bakanlar Kurulu TÜK’e 36 milyon TL ödenek aktardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlar Kurulu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına bağlı Toprak Ürünleri Kurumu’na 36 milyon TL ödenek aktarmasına karar verdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Bakanlar Kurulu, pahalılaşmanın önüne geçilebilmesi ve tüketicilerin uygun fiyatlarla süt ve et ürünlerine erişimini sağlayarak kişi başına tüketim miktarını artırmak amacıyla, 36 milyon TL’lik kaynağın Toprak Ürünleri Kurumuna aktarılacak.

Kararda, “TÜK’ün elindeki yerli arpa ve ithal edeceği arpanın, arpa fiyatlarının parçalanması sonucu oluşacak fiyattan kilo başına 1,5 TL sübvansiye rakamı düşüldükten sonra oluşacak fiyat üzerinden arpa satışının yapılmasına ve söz konusu uygulamanın 2 ay süreyle veya 24 bin ton arpa ile sınırlı olması kaydıyla yapılmasına karar verdi.” ifadeleri yer aldı.

Bakanlar Kurulu ayrıca, TÜK’ün yapacağı spot alımlarında Kamu İhale Yasası kurallarının 5 aylık bir süre için uygulanmamasına yönelik yasa gücünde kararnameyi onayladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar, Cumhuriyet Meclisi’ne sunulacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.