DOLAR 32,4415 0.05%
EURO 34,7497 -0.18%
ALTIN 2.427,49-0,30
BITCOIN 20585701,41%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İçişleri Bakanlığı:Buddle’ın kendi ülkesine iadesi için yasal işlemler devam ediyor

İçişleri Bakanlığı:Buddle’ın kendi ülkesine iadesi için yasal işlemler devam ediyor

ABONE OL
12 Temmuz 2022 12:26
İçişleri Bakanlığı:Buddle’ın kendi ülkesine iadesi için yasal işlemler devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

İçişleri Bakanlığı, İnterpol tarafından aranan Avustralyalı Mark Douglas Buddle’ın KKTC‘de yakalanarak sınır dışı edilmesi hakkında açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ülke güvenliği ve asayişin sağlanması adına Polis Genel Müdürlüğü ile başlatılan muhaceret çalışmaları sonucunda, kısa sürede ülkede izinsiz, suça karışmış veya kamu güvenliği açısından sakıncalı yabancı kişilerin tespiti ve deport edilmeleri ile ilgili adımların atıldığı, ülke güvenliği, halkın huzuru için çalışmaların devam edeceğinin kamuoyuna duyurulduğu belirtildi.

Açıklamada, 11 Ağustos 2021 tarihinden itibaren KKTC’de yüksek gelire bağlı ikamet izni ile kalmakta olan Avustralya vatandaşı Mark Douglas Buddle’ın Polis Genel Müdürlüğü tarafından yapılan araştırma sonucunda kamu güvenliği açısından sakıncalı olduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

Polis Genel Müdürlüğü’nün, Mark Douglas Buddle hakkında bakanlığa yazmış olduğu raporunda, ilgili kişinin kamu huzuru ve güvenliği açısından sakıncalı olduğunun açıkça belirtildiği kaydedilen açıklamada, İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler’in talimatıyla, Buddle hakkında 8 Temmuz’da deport kararı alındığı, 10 Temmuz’da ise iki polis subayı nezaretinde Ankara’ya götürülerek Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarına teslim edildiği belirtildi.

Açıklamada KKTC’den deport edilen Mark Douglas Buddle’ın Ankara’da kendi ülkesine iadesi için yasal işlemlerin devam ettiği ifade edildi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.