reklam
reklam

49 vaka - Kibris Dijital HaberKibris Dijital Haber

30 Mart 2023 - 01:41

49 vaka

49 vaka
Son Güncelleme :

24 Şubat 2021 - 20:42

245 views
reklam

Bakan Üstel “Toplam 5143 test yapıldı, 29’u yerel 49 pozitif vakaya rastlandı, 40 kişi taburcu edildi”

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel, son 24 saatte yapılan test sayısının 5143 olduğunu, 29’u yerel 49 pozitif vakaya rastlandığını , 1 kişinin yoğun bakımdan çıkarılarak servise alındığını, 40 kişinin taburcu edildiğini açıkladı.

Bakan Üstel, 1 kişinin deniz yolu ile 7 kişinin hava yolu ile ülkemize geldiğini, 12 kişinin daha önce tespit edilen vakaların temaslıları olduklarını ve bu süre içinde gözetim altında bulunduklarını , 29 kişinin yerel vaka olduğunu kaydetti.

Bakan Üstel, kısmı açılma ile birlikte halkın büyük bir kısmının özellikle marketler ve mağazalar gibi kalabalık yerlerde bulunduklarını gözlemlediğini, ihtiyaçlar dışında sadece vakit geçirmek için dışarıda olmanın olumsuz yansımaları olacağını belirtti.

Salgının henüz sona ermediğine dikkat çeken Bakan Üstel, kurallara uymak gerektiğini, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını yerine getirmenin büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Üstel vakalardan 18 kişinin Lefkoşa, 21 kişinin Girne, 1 kişinin Mağusa, 1 kişinin İskele Bölgesi’nden olduğunu belirtti.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

reklam
reklam