DOLAR 32,8140 -0.08%
EURO 35,1623 -0.37%
ALTIN 2.461,400,16
BITCOIN 2001790-2,12%
İstanbul
27°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

46’ncı Güzelyurt Portakal Festivali başladı

46’ncı Güzelyurt Portakal Festivali başladı

ABONE OL
25 Haziran 2024 08:17
46’ncı Güzelyurt Portakal Festivali başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Güzelyurt Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Güzelyurt Portakal Festivali’nin bu yıl 46’ncısı yapılıyor.

Festival öncesinde Güzelyurt Kurtuluş İlkokulu önünden başlayarak Güzelyurt Festival Parkı’na kadar devam eden kortej gerçekleşti.

 

Festivalin açılış töreni Güzelyurt Festival Parkı Amfi Tiyatro’daki dans gösterileriyle başladı.

Festivalde daha sonra açılış konuşmalarına geçildi.

 

 

Festivalin açılış konuşmasını yapan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, kentle özdeşleşen narenciyenin yaşatılmasının önemine vurgu yaparak, narenciyenin devamlılığını sağlamak ve kentte gelenek göreneklere uygun festival ruhunu yaşatma kararlılığında olduklarını ifade etti.

 

 

Başbakan Yardımcısı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, festivallerin kültürümüzü yaşatma adına çok önemli olduğunu kaydederek, festivalde stantlar açıp kültürümüzün yaşatılmasına ve festivalin düzenlenmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Törede, 46 yıldır bu topraklarda festival düzenleyen Güzelyurt halkının topraklarıyla bütünleştiğinin altını çizerek, Güzelyurt ve Güzelyurt’taki üretime sahip çıkılması ve yerli üretimden vazgeçilmemesi gerektiğine işaret etti.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, bu yıl narenciyede yaşanan sıkıntılara değinerek, alınan tedbirlerle ve yapılan çalışmalarla önümüzdeki süreçte bu sıkıntıların aşılacağına inanç belirtti.

 

Tatar, Güzelyurt’un güzel bir vatan toprağı olduğunu vurgulayarak, Güzelyurt’ta narenciye ve diğer ürünlerin yetiştirildiğini ve Türkiye’den gelen su ve dünyadaki gelişmeler ışığında tür değişiklikleri konusunda çalışmalar yapılmasının önemine işaret etti.

 

Farklı ürünlerin dünya pazarlarına uluşması ve ziraat mühendislerinin ilim ışığında yaptıkları çalışmaların artmasıyla KKTC’nin daha güzel günlere emin adımlarla ilerleyeceğini belirten Tatar, festivalin düzenlenmesine emeği geçen herkesi kutladı.

 

Konuşmaların ardından festivalin düzenlenmesine katkı koyan sponsorlara plaketleri takdim edildi.

 

Festival, GRUP SAMİDA konseriyle devam etti.30 Haziran’a kadar sürecek olan festival, konserler, dans gösterileri, çocuk şenliği, tavla turnuvası gibi renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.