DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı KKTC ve Türkiye’de kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı KKTC ve Türkiye’de kutlanıyor

ABONE OL
29 Ekim 2021 12:48
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı KKTC ve Türkiye’de kutlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’nci kuruluş yıl dönümü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de törenler ve etkinliklerle kutlanıyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’nin BRT’de yaptığı konuşma ve 21 pare top atışı ile başladı…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle başkent Lefkoşa başta olmak üzere tüm ilçeler ve bucaklarda törenler düzenleniyor…

Başkent Lefkoşa’da Atatürk Anıtı önündeki tören, saat 09.30’da anıta çelenklerin sunulmasıyla başladı…

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi ve Anıt Özel Defteri’nin imzalanması ile tamamlandı…

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar deftere şunları yazdı:

“Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizler bugün Kıbrıs’ta yüce Türk milletinin bir parçası olarak büyük bir heyecanla Türkiye Cumhuriyeti’nin 98.yıl dönümünü kutluyoruz.
Türk bağımsızlık savaşı tüm olumsuzluklara rağmen özveri ile ulusal bilinç ve dayanışma içerisinde nice kahramanlıklarla kazanılmıştır. Kıbrıs Türkü’nün küllenen milliyetçilik ateşi Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanından hemen sonra alevlenmeye başlamıştır.
Kıbrıs Türk halkı, Atatürk ilke ve devrimlerini her an severek, isteyerek, benimseyerek uygulamıştır.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, minnet ve şükranla anıyorum. Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de şunları kaydetti:

“Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98.yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nezdindeki büyükelçisi olarak manevi huzurunuzda bulunmaktan büyük onur ve şeref duyuyorum.

En büyük emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, sizin bu yolda gösterdiğiniz üstün kahramanlık, azim, cesaret ve liderlik vasıflarından feyz alarak ilelebet yaşatmak tek hedefimizdir. Türk milleti olarak, ülkemizin bağımsızlığı ve istikrarına yönelik her türlü saldırı ve engeli azimle aşmaya her zamankinden daha kararlıyız.

Ülkemiz geçmişte olduğu gibi bugün de uluslararası alanda, barış, kardeşlik, insanlık ve kalkınma alanlarında diğer uluslara örnek teşkil etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın bütün coğrafyalarında olduğu gibi Doğu Akdeniz’de de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türkü kardeşlerimizle birlikte güçlü siyaseti ve iradesiyle var olmaya devam edecektir. Haksızlığa ve hukuksuzluğa asla müsaade etmeyecektir.

Bir asrı geride bırakmaya hazırlanan Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olarak bu gururlu ve şerefli günde, aziz vatanımız için hiç düşünmeden canlarını vererek, şehit düşen bütün kahraman askerlerimizi ve evlatlarımızı minnetle, şükranla anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Vatan size minnettardır. Ruhunuz şad olsun.”

Gün dolayısıyla; Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele ve Lefke’de de tören ve etkinlikler yapılıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.