DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20511500,66%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

2022 Arama-Kurtarma Davet Tatbikatı başladı

2022 Arama-Kurtarma Davet Tatbikatı başladı

ABONE OL
15 Haziran 2022 07:48
2022 Arama-Kurtarma Davet Tatbikatı başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2022 Arama-Kurtarma Davet Tatbikatı, basın brifingi ile başladı.

Brifing öncesi Şehit Teğmen Caner Gönyeli’nin özgeçmişi okunarak, eşi Nükhet Gönyeli’yeanı hediyeleri takdim edildi.
Basın brifinginde konuşan Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu arama kurtarma tatbikatı ve icrasıyla ilgili teknik bilgi verdi.
Brifingin ardından,tatbikatın kara safhası Saint Hillarion 101 Evler bölgesinde icra edildi.

Tatbikatı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, bazı bakanlar ve milletvekilleri ile askeri yetkililer de izledi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu,Türkiye ile KKTC işbirliğinde 2003 Yılı’ndan itibaren, toplam 109 arama kurtarma operasyonu gerçekleştirildiğini aktardı.

Arama Kurtarma faaliyetlerinin zamanla yarış niteliği taşıması nedeniyle,profesyonel ekip ve donanım, iyi bir organizasyon, birimler arası yakın koordinasyon ve işbirliğine ihtiyaç olduğunu kaydeden Topaloğlu,Arama kurtarma yetkisinin ;KKTC hava sahası ve kara sularında KKTC’nin, uluslararası sular ve hava sahasındaysa Türkiye Cumhuriyetine ait olduğunu hatırlattı.

Bu yılki tatbikatın 13-17 Haziran tarihlerinde icra edileceğine işaret eden Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, tatbikatın 2 ayrı safhada 3 ayrı senaryoyla gerçekleşmekte olduğunu belirtti..
Daha sonra, Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2022 Arama-Kurtarma Davet Tatbikatının kara safhası icra edildi.

101 Evler bölgesinde İzmir- Ercan yolcu uçağının tehlike sinyali vermesi üzerine arama ve kurtarma operasyon başarıyla uygulandı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, tatbikatın tamamlanmasının ardından basına değerlendirmede bulundu.

Bu çok kapsamlı arama kurtarma tatbikatının hayata geçmesine katkı koyan KKTC ve TC Devletinin tüm kurum ve kuruluşlarını kutlayan Tatar, KKTC’nin anavatan Türkiye’nin katkılarıyla her alanda kendisini geliştirip güçlendirdiğini ifade etti.

KKTC’nin , arama kurtarma çalışmaları ve diğer doğal afetlere müdahaleler konusunda,kendi yerel imkanları ve Türkiye’nin desteğiyle , yıllar içinde kendisini geliştirdiğini belirten Tatar, Türkiye Cumhuriyetine, hem savunma sanayisinde yaptığı atılımlar, kendi kurum kuruluşlarının teknik altyapı donanım , imkan ve kabiliyetlerini paylaşmasından dolayı teşekkür etti.
Tatar, uluslararası gözlemci , misyon ve temsilcilerin bu tatbikata iştirakının, KKTC devletinin statüsünü yükselttiğini söyledi.

Akdeniz’deki Türk devleti olan KKTC’nin kökleşerek, güçlenmesi için Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda bütün imkanlarını seferber ettiğini söyleyen Tatar, 2 ülke kurum ve kuruluşları arasında iletişim uyum,koordinasyonun gelişmesinin, olası durumlarda başarılı müdahale olanağı yaratacağını kaydetti..

Tatbikat yarın deniz aşamasıyla, Gazimağusa açıklarında devam edecek.

Türkiye ve KKTC’den kurum ve kuruluşların yer aldığı tatbikata bu yıl 9 ülkeden 10 askeri ateşe de gözlemci olarak katılıyor. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.