DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2075299-1,89%
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“2 milyar insanın inancına yapılan düşmanca bir saldırı”

“2 milyar insanın inancına yapılan düşmanca bir saldırı”

ABONE OL
23 Ocak 2023 07:59
“2 milyar insanın inancına yapılan düşmanca bir saldırı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli İradeye Saygı Platformu ve  TSKGV KKTC tanıtım Başkanı Talip Sancar, İsveç’te Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılmasını kınadı.

  

Yaklaşık 2 milyar insanın inancına ve kutsal değerlerine yapılan düşmanca saldırıyı esefle kınadığını belirten Sancar yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

 

 “Faşist bir partinin lideri olan Rasmus Paludan’ın, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakması demokrasi ve fikir özgürlüğü ile açıklanması mümkün olmayan, yaklaşık 2 milyar insanın inancına ve kutsal değerlerine yapılan, çok farklı amaçlar içeren düşmanca bir saldırıdır.

 

Son zamanlarda Avrupa ülkelerinde artan ve siyasallaşan yabancı düşmanlığı, göçmenlere yönelik ötekileştirme, İslam dinine ve Müslümanlara karşı duyulan düşmanlık ne yazık ki artık daha çok karşımıza çıkmaktadır. Bu şekilde yapılan hareketler dünya barışını dinamitliyor”

Daha da vahim olanın bu eyleme İsveç makamlarının izin vermesi olduğunu belirten Sancar sözlerini “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yakmayı hedefleyen bir eyleme üzülerek şahit olduk. İnancımıza ve değerlerimize yapılan bu faşist saldırıyı şiddetle kınıyorum” diyerek bitirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.