DOLAR 32,5388 0.21%
EURO 34,8743 0.28%
ALTIN 2.475,920,57
BITCOIN 1998071-4,09%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Yüzleşme” isimli Çağdaş Mağusa Gravürleri Sergisi açıldı

“Yüzleşme” isimli Çağdaş Mağusa Gravürleri Sergisi açıldı

ABONE OL
27 Aralık 2021 23:55
“Yüzleşme” isimli Çağdaş Mağusa Gravürleri Sergisi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi Aktivite Merkezi ve Güzel Sanatlar Kulübü işbirliğinde organize edilen “Yüzleşme” adlı Çağdaş Mağusa Gravürleri sergisi Aktivite Merkezi’nde açıldı.

30 sanatçının 100 eserinin yer aldığı serginin Küratörlüğünü yapan sanatçı Ayhatun Ateşin, serginin insanın kentle, sanatın da sanatçıyla yüzleşeceği bir sergi olduğunu belirterek, Mağusa’nın zengin tarihi birikimine dikkat çekti.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Germeç de sanatsal birikimi sağlayan hatta bir kitaba taşıyan herkese çok teşekkür etti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Aykut Hocanın da Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin bir devlet üniversitesi olarak geçmişten bugüne sanatla ilgili projelerin hayata geçmesinde katkı sağladığına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Gazimağusa’nın 7 medeniyeti içinde barındıran bir kent olduğunu dikkati çekti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin de tarihin verdiği zenginliklerin değerini bilen bir üniversite olduğuna işaret eden Tatar, tarihin ileriye taşınmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.