DOLAR 32,3515 0.3%
EURO 35,1350 -0.04%
ALTIN 2.309,861,43
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yüksek Seçim Kurulu’ndan 14 Numaralı duyuru:Propaganda dönemi yarın başlayıp 22 Ocak’ta sona erecek
  • Kibris Dijital Haber
  • GÜNDEM
  • Yüksek Seçim Kurulu’ndan 14 Numaralı duyuru:Propaganda dönemi yarın başlayıp 22 Ocak’ta sona erecek

Yüksek Seçim Kurulu’ndan 14 Numaralı duyuru:Propaganda dönemi yarın başlayıp 22 Ocak’ta sona erecek

ABONE OL
27 Aralık 2021 14:21
Yüksek Seçim Kurulu’ndan 14 Numaralı duyuru:Propaganda dönemi yarın başlayıp 22 Ocak’ta sona erecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) , 23 Ocak’ta yapılacak Milletvekilliği Erken Genel Seçiminde, seçim propagandasının yarın başlayacağını duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu’ndan 14 numaralı duyurusu şöyle:

“Seçime katılan siyasal partiler ile bağımsız adaylar, duvar ilanı asmakta, el ilanı ve her türlü matbua dağıtmakta serbesttir.  Ancak, oy verme gününden önceki gün saat 18.00’den sonra ilan, beyanname, genelge, açık mektup ve her çeşit propaganda niteliği taşıyan matbuanın dağıtılması, yapıştırılması, asılması ve satılması yasaktır.
Oy pusulası örnekleri ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından hazırlanan broşür her zaman dağıtılabilir.

Propaganda için kullanılan duvar ilanları ile el ilanları ve diğer her türlü matbua üzerinde, Türk Bayrağı, KKTC Bayrağı, dini ibareler, Arap harfleri ile yazılar bulundurulması yasaktır.

Siyasal parti ve bağımsız milletvekili adaylarının propaganda için duvar ilanları, şehir ve kasabalarda ilçe seçim kurullarınca, köylerde köy ihtiyar heyetlerince gösterilecek yerlere asılır. Talep eden siyasal partilere ve bağımsız milletvekili adaylarına aynı ölçüde saha verilir. Siyasal partiler ve bağımsız adaylar, özel araçlarına ve özel taşınmaz mallarının cam, pencere ve kapılarına iç taraftan olmak koşulu ile duvar ilanları asmakta serbesttirler. Gösterilen yerlerden başka herhangi bir yerde ilan asılması,  yapıştırılması veya teşhiri yasaktır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.