DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2075299-1,89%
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Venizelos kadar erdemli olamıyorlar”

“Venizelos kadar erdemli olamıyorlar”

ABONE OL
13 Eylül 2021 09:43
“Venizelos kadar erdemli olamıyorlar”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, GKRY’de Atatürk’lü okul kitaplarıyla ilgili karara eski Yunan Başbakan Venizelos’un Atatürk’ü Nobel Ödülü’ne aday gösterdiğini hatırlatarak “Umarım sn. Anastasiades kendi atadığı Eğitim bakanına bu tarihi mektubu hatırlatıp Venizelos’un gösterdiği ERDEMin birazını olsun gösterir ve bu kitap rezaletine bir son verir…” dedi.

Sn. ANASTASİADES’E SAMİMİ BİR HATIRLATMA!
1934 yılında Yunanistan Başbakanı Venizelos Mustafa Kemal Atatürk’ü Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdi. 1922’de Yunanlılar için “Küçük Asya Felaketi” olarak bilinen yenilgi, Türk ulusunun kurtuluş savaşı başarısıydı. Yunan Başbakanı Anadolu’nun işgalden kurtuluşundan ve Yunanistan’ın yenilgisinden 12 yıl sonra bu ERDEMLİ adımı atabilmişti.
Yunan Başbakanı Venizelos mektubunda hukuk ve dinin iç içe girdiği teokratik bir imparatorluktan modern bir ulus devlete geçiş Mustafa Kemal ile mümkün olabilmiştir diyor “Büyük reformcu Mustafa kemal Paşa liderliğinde, SULTANLARIN MUTLAKİYETÇİ REJİMİ YIKILDI ve devlet tam anlamıyla LAİKLİĞİ benimsedi” ifadelerini kullanıyordu. Venizelos ayrıca “BARIŞIN TESİS EDİLMESİNDE KIYMETLİ KATKILAR SAĞLAYAN KİŞİ Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Paşa’dır” diyebiliyordu.
Anastasiades’in korkusu Atatürk’ün Yunan ulusuna “Küçük Asya Felaketi” denilen yenilgiyi yaşatmış olmasıysa, o felaketi yaşayan Yunanistan’ın Başbakanı bile bunu sorun yapmayarak Mustafa Kemal Atatürk’ü Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterebilmişti.
Umarım sn. Anastasiades kendi atadığı Eğitim bakanına bu tarihi mektubu hatırlatıp Venizelos’un gösterdiği ERDEMin birazını olsun gösterir ve bu kitap rezaletine bir son verir…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.