DOLAR 32,5795 0.2%
EURO 34,8360 0.48%
ALTIN 2.416,81-0,64
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üs Bölgelerinde birçok kısıtlama kalkıyor

Üs Bölgelerinde birçok kısıtlama kalkıyor

ABONE OL
9 Mayıs 2022 18:17
Üs Bölgelerinde birçok kısıtlama kalkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

İngiltere’nin Kıbrıs’taki Egemen Üs Bölgeleri İdaresi, üslerde mülk ve arazi geliştirilmesine izin verecek yeni bir planlama sisteminin 16 Mayıs Pazartesi günü başlayacağını duyurdu.

 

Egemen Üs Bölgeleri İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, çevre ve iş gruplarının yanı sıra hem Kıbrıslı Rum hem de Kıbrıslı Türk yerel topluluklarla istişare içinde geliştirilen Askeri Olmayan Kalkınma planlama sistemi, Egemen Üsler Bölgesi içerisinde arazi ve mülk geliştirme üzerindeki birçok kısıtlamanın kaldırılmasını öngörüyor.

 

Güney Kıbrıs’ta yapılan Planlama sistemi Lansmanı etkinliğinde konuşan Britanya’nın Kıbrıs Yüksek Komiseri Stephen Lillie, askeri olmayan kalkınma anlaşmasının uygulanmasının ikili ilişkilerde büyük bir dönüm noktası olduğunu ve üslerde yaşayan binlerce Kıbrıslı için kalkınma fırsatları sağlayacağını kaydetti.

 

Rum Yönetimi Başkanı NikosAnastasiadis de Kıbrıs’taki İngiliz egemen üs bölgelerinin askeri olmayan inkişafı anlaşmasının Güney Kıbrıs, üs bölgesinde yaşayan kişiler ve bölgede mülk sahibi olanlar açısından tarihi bir anlaşma olduğunu belirtti.

 

Anastasiadis, anlaşmanın Güney Kıbrıs ile İngiltere arasındaki mükemmel ilişkilerin ispatı olduğunu da belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.