DOLAR 32,5995 0.34%
EURO 34,8254 0.19%
ALTIN 2.508,670,99
BITCOIN 20995682,98%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üresin: Sonuç en erken zamanda açıklanacak

Üresin: Sonuç en erken zamanda açıklanacak

ABONE OL
15 Eylül 2022 13:03
Üresin: Sonuç en erken zamanda açıklanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KIB-TEK’in akaryakıt ihalesiyle ilgili yapılan itirazın Rekabet Kurulu’nca reddedilmesinin ardından Merkezi İhale Komisyonu bugün ihaleyi aynı şartlarda gerçekleştirdi.

Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Halis Üresin, ihalenin bir şirketin itirazı ile yasal zorunluluk gereği askıya alındığını ifade ederek, talep edilen bilgi ve belgelerin aynı gün gönderildiğini ve Rekabet Kurulu’nun da itirazı değerlendirdiğini anımsattı.

Üresin, ihale için teklif sürecinin sona erdiğini, El-Sen ve Kıb-Tek yetkililerinin de komisyonda hazır bulunduğunu belirtti.

Ardından teklif kutusu açıldı ve yapılan 7 teklif tasniflendi.

Buna göre teklif yapan firmalar; İçkale Petrol, Sideral Denizcilik, Hayati Özok, Şanlıer Petrol, Gulf Banker Petrol, Sülem Sistem ve Girdap Ticaret olarak açıklandı.

Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Üresin, tekliflerin komisyon üyeleri ve KIB-TEK’ten gelen bilir kişi değerlendirmeleri ile geçerli ve geçersiz teklif olarak belirleneceğini belirtti ve sonrasında değerlendirmeler yapıldı.

Değerlendirmelerin ardından Hayati Özok, Şanlıer Petrol ve Girdap Ticaret isimli 3 şirketin tekliflerinde eksiklikler olması nedeniyle her 3 şirketin yetkilisiyle eksik evrakların teslimi için görüşmeler gerçekleştirildi.

Bu görüşmelerin ardından Hayati Özok, Şanlıer Petrol ve Girdap Ticaret’in evraklarındaki eksiklikler nedeniyle teklifleri geçersiz sayıldı.

Geçerli kabul edilen Gulf Petrol 45.95 Dolar, İçkale Petrol 58 Dolar, Sülem Sistem 49 Dolar ve Sideral 60.88 Dolar teklif verdi.

Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Üresin, ikinci tekliflerin sunulması için usül gereği ihaleye yarım saat ara verdi.

Yarım saatlik aranın sonrasında ilk teklifleri geçerli kabul edilen 4 firma ikinci tekliflerini sundu.

Buna göre; Gulf Petrol 30 Dolar, İçkale Petrol 45. 9376 Dolar, Sülem Sistem 19.80 Dolar ve Sideral 45.94 Dolar teklif verdi.

Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Üresin, ikinci tekliflerin değerlendirileceğini ve en erken zamanda sonucun açıklanacağını belirtti.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.