DOLAR 32,3510 0.29%
EURO 35,1532 -0.03%
ALTIN 2.309,571,42
BITCOIN 22937433,74%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

UBP’nin faaliyet raporu açıklandı

UBP’nin faaliyet raporu açıklandı

ABONE OL
30 Ekim 2021 14:57
UBP’nin faaliyet raporu açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal Birlik Partisi (UBP) 22. Olağan Kurultayı gerçekleştiriliyor…

Konuşmalarla birlikte UBP’nin 21. Dönemi sırasındaki faaliyet raporu da okundu.

Faaliyet raporu şu şekilde:

“Bugüne kadar toplam 21 Parti Meclisi toplantısı yapılmıştır. Bu süreçte partimizin, halkımızın geleceği ile ilgili hayati öneme haiz kararlar üretilmiştir.

7 Ocak 2018 tarihinde partimiz Milletvekilliği Erken Genel Seçimleri sonuçlarına göre %36’yı aşan oy oranı ile seçim zaferi yaşamış, ikinci ve üçüncü gelen siyasi partilerin toplamı olan 21 Milletvekiline ulaşmıştır.

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimlerinde partimiz oy oranını yükselterek %43’e ulaşmış, 102 olan Belediye Meclis Üyesi sayısını 121’e çıkarmıştır.

23 Şubat 2019 tarihinde Partimiz Milletvekilleri, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ve bazı bürokratların katılımı ile “Siyasi Stratejiler ve Vizyon Çalıştayı”nı gerçekleştirmiştir.

7 Ocak 2018 Erken genel seçimlerinde partimiz 21 milletvekili çıkarıp, birinci parti gelmesine rağmen muhalefette kalmış, daha sonra 22 Mayıs 2019 tarihinde UBP- HP hükümeti kurulmuştur. Bu dönem içerisinde dünya genelini sarsan Covid-19 salgınını ile mücadele ile geçirilmiş ve alınan tedbirler sayesinde salgın büyük ölçüde kontrol altında tutulmuştur.

Partimizin benimsemiş olduğu iki devletli çözüm politikasının bir sonucu olarak,  9 Ekim 2020 tarihinde Kapalı Maraş’ın açılımı gerçekleştirilmiş ve Başbakan olarak Sayın Ersin Tatar bu konuda insiyatif alarak yeni bir devlet politikası yürürlüğe konmuştur.

18 Ekim 2020 tarihinde ülkemizde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimizin adayı Sayın Ersin Tatar, ikinci turda aldığı yüzde  51.7  oyla KKTC’nin 5. Cumhurbaşkanı seçilmiştir

Sayın Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra, Sayın Ersan Saner 18 Ekim 2020 tarihinden itibaren Genel Başkan vekilliği görevine başladı. 20 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşen Olağanüstü kurultay ile Sayın Ersan Saner oybirliği ile UBP’nin Genel Başkanı seçilmiştir. Bu zor süreç içerisinde gerek pandemi ile mücadelede, gerekse ekonomik tedbirlerin alınmasında önemli kararlar alınmıştır.

Parti Meclisi kararı ile UBP-HP Koalisyonu son bulmuş ve 9 Aralık 2020 tarihinde Sayın Ersan Saner’in Başkanlığında UBP-DP-YDP hükümeti kurulmuştur.

Covid-19 döneminde ülkemizi hükümetsiz bırakmama inancıyla kurulan azınlık hükümeti, Sayın Saner’in 13 Ekim 2021 tarihinde Meclis’te yaşanan nisap sorunu ve hükümet ortaklarımız ile yaşanan sıkıntılar nedeniyle istifasını Cumhurbaşkanına sunması ile son bulmuştur.

Değerli Ulusal Birlik Partililer,

Şu an görkemli bir şölen halinde idrak etmekte olduğumuz bu tarihi kurultaya gelirken, toplamda 17.545 üyeye ulaşıp büyük bir dinamizm ve yükseliş yakalayan partimiz, bu tabanı ile ülke çapında mevcut 223 örgütümüzde ve 6 İlçe Başkanlığında, Parti Tüzüğü ve demokratik kurallara uygun olarak kongrelerini yapmış, yöneticilerini belirlemişlerdir. Bugün de birbirinden değerli 182 parti meclisi adayımız yeni parti meclisini oluşturmak için bugün burada aramızdadırlar. Ben kendilerine başarılar diliyorum, emekleri ve partimize kattıkları dinamizm için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Bir yıldır Partimiz Genel Başkanlığını sürdüren, yaklaşık 11 aydır çok zor koşullarda ülkemize başarılı bir şekilde Başbakanlık yapan ancak ileri sürdüğü gerekçelerle  Genel Başkan adaylığından geri çekilen Sayın Ersan Saner’e partimize ve ülkemize hizmetleri nedeniyle şahsım ve sizler adına teşekkür ediyorum.

3 Genel Başkan adayımıza, Parti Meclisimiz için aday olan kardeşlerimize partimiz organlarında hiçbir karşılık ve menfaat beklemeden görev üstlenen tüm arkadaşlarımıza da bu vesile ile başarılar diliyor, teşekkür ediyorum.

Önümüzde milletvekilliği genel erken genel seçimi var. Ülkemiz, Halkımız için birlik olmak, kardeşliğimizi ön planda tutarak başarılı olmak zorundayız.

Hedefimiz tek başımıza iktidar olmak halkımızın uzun zamandır beklediği hizmetleri bir an önce yapmaktır.

Ardından yerel yönetim organları seçimleri vardır.

Daha fazla sayıda belediye başkanlığı , belediye meclis üyeliği kazanmak ve çağdaş belediyecilik hizmetlerini layıkıyla halkımıza sunabilmek için hemen çalışmalara başlamak durumundayız.

Yerel yönetim organları seçimlerinde büyüklüğümüze yaraşır sonuç elde edeceğimizden kuşkum yoktur.

Ne diyoruz?

Biz ULULSAL BİRLİK PARTİSİYİZ…

GEÇMİŞTE İZİMİZ VAR, GELECEĞE SÖZÜMÜZ…

DÜNYADA HAK ETTİĞİ YERİ ALAN REFAH VE MUTLULUK İÇİNDE BİR KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ÜLKÜMÜZDEN ASLA DÖNMEYECEĞİZ…

Kurultayımız sonuçlarının partimize, ülkemize hayırlı olmasını diler saygılar sunarım.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.