DOLAR 32,5382 0.31%
EURO 34,5672 0.15%
ALTIN 2.490,990,33
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin bir bölümü kara teslim

Türkiye’nin bir bölümü kara teslim

ABONE OL
29 Mart 2023 12:55
Türkiye’nin bir bölümü kara teslim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de baharda kara kış yaşanıyor. Doğu Karadeniz’de etkili olması beklenen fırtına ile birlikte soğuk hava dalgası, diğer bölgelerde de etkisini gösterdi.
Türkiye’nin kuzeyinde başlayan sağanak yağışlar yerini soğuk hava ve kara bıraktı.

Ülkenin Kuzey kesimlerinde dünden bu yana etkili olan kar yağışının bugün akşama kadar etkisini artırarak süreceği belirtildi.

Hava sıcaklığının düştüğü merkezlerde yüksek kesimler, çatılar ve araçların üzeri beyaza büründü.

Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli fırtına, karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenen bölgedeki vatandaşları, sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulunurken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD çatı uçması, baca gazı ve soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Trabzon’da kuvvetli rüzgarda kökünden kopan ağaç yola devrildi. Rize’de de etkili fırtına sonucu apartmanın uçan çatısı, park halindeki araçların üzerine düştü.

Ankara’da sabah saatlerinde kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterdi.Dün sağanağın etkili olduğu başkentte vatandaşlar, yeni güne karla uyandı. Belediye ekipleri gün boyu etkili olması beklenen kar yağışından ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için ana güzergahlarda çalışma yapıyor.

İstanbul’dada dün başlayan yağmur, bu sabah bazı ilçelerde yerini sulu kara, yüksek kesimlerde ise kar yağışına bıraktı.

İzmir Ödemiş’te etkisini gösteren kar yağışı ise yolların kapanmasına yol açtı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.