DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2071365-1,83%
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ülkemizde temaslarda bulunyor

Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ülkemizde temaslarda bulunyor

ABONE OL
13 Ocak 2022 20:25
Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ülkemizde temaslarda bulunyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ülkemizde temaslarda bulunuyor.

Malkoç temasları kapsamında bugün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçi Ali Murat Başçeri tarafından kabul edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve beraberindeki heyet KKTC’ye ziyaret gerçekleştirdi.

Malkoç temasları kapsamında ilk olarak Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’yi  ziyaret etti.  Ziyaret basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleşti

Malkoç’un bir sonraki durağı Cumhurbaşkanlığı oldu. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar heyeti kabulünde  yaptığı konuşmada  Kıbrıs’ta yıllardır verilen mücadelenin, uluslararası anlaşmalara göre egemenlik hakkı olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar  “Bu mücadele, Türkiye Cumhuriyeti ile aramızdaki müşterek davadır. Anavatan Türkiye’ye bağlılığımız sürmektedir. Rum-Yunan ikilisinin oyunu, bizi Türkiye’den koparmak, Enosis’i gerçekleştirmek ve bizi azınlık durumuna düşürmektir. Bizim siyasetimiz ise yan yana yaşayan iki egemen eşit devletin iş birliği ile bir anlaşma olması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğünün devam etmesidir.”şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç da, KKTC-TC gönül bağının her zaman devam edeceğini dile getirerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Malkoç temasları kapsamında  Doğu Akdeniz Üniversitesi Rekrörü Prof.Dr Aykut Hocanın’ı da ziyaret etti, ardından Hukuk Fakültesi’nde öğrencilere yönelik “Ombudsmanlık ve Gençliğin Hak Arama Kültürü” konulu konferans verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.