DOLAR 32,3494 0.29%
EURO 35,1298 -0.02%
ALTIN
BITCOIN 22930743,55%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı heyeti çalışma yürütmek üzere KKTC’de

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı heyeti çalışma yürütmek üzere KKTC’de

ABONE OL
2 Aralık 2022 20:34
Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı heyeti çalışma yürütmek üzere KKTC’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 30 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çalışma yürütmek üzere gelen heyet, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ile bir araya geldi. Heyet, KKTC’deki muhatapları ile çalışarak uzun bir süredir gündemde olan Büyük Organize Sanayi Bölgesi İmar Planı Taslağını tamamladı. Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan 2021 yılı İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması’nda, Güvercinlik’te bulunan Büyük Organize Sanayi Bölgesi (OSM) yapımı ile diğer OSB’lerin altyapı yatırımlarına kaynak ayrıldığı kaydedildi.

Oluşturulacak imar planı ile Güvercinlik Sanayi Bölgesi için sanayi alanlarının kaliteli ve kademelendirilmiş ulaşım bağlantılarının ve alan kullanıcılarına hizmet edecek ortak alanların oluşturulması hedeflendi. Özellikle küresel ısınmanın etkisi ile ortaya çıkan iklim krizinin en aza indirgenmesi kapsamında, imar planı taslağında yenilenebilir enerji sistemlerine de yer ayrıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanlığı arasında Güvercinlik Büyük Organize Sanayi Bölgesi Yapımına İlişkin Protokol çalışmalarınınsa devam ettiği kaydedildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.